Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
28. 1. 2015,
13.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Filippo Inzaghi Silvio Berlusconi Alex Ferguson

Sreda, 28. 1. 2015, 13.51

7 let, 12 mesecev

Filippo Inzaghi hvaležen nadrejenim, ker ga niso odpustili

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Filippo Inzaghi kljub novemu neuspehu ostaja trener italijanskega Milana, čeprav je bil marsikdo prepričan, da bo drugače.

Milan je v prvenstvu, v katerem ni zmagal že pet tekem zapored, na skromnem enajstem mestu. Ko je konec tedna z 1:3 izgubil proti Laziu v Rimu, so bili mnogi prepričani, da bo tekma četrtfinala pokalnega tekmovanja v Milanu proti istemu tekmecu usodna pri odločanju o nadaljnji usodi trenerja Filippa Inzaghija.

Zmotili so se. Čeprav je Milan v torek pred domačimi navijači proti Laziu spet izgubil, tokrat z 0:1, in se poslovil od tekmovanja, sprememb na trenerskem mestu Milana ni bilo.

Že takoj po novem bridkem razočaranju sta izvršni direktor Milana Adriano Galliani in predsednik sedemkratnega evropskega prvaka Silvio Berlusconi izrekla zaupnico Inzaghiju, ki naj bi po njunem zagotovilu na klopi ostal vsaj do konca sezone. To so pri Milanu tudi potrdili v izjavi za javnost.

Inzaghi se je takšne novice seveda razveselil. "Čutim zaupanje vodilnih ljudi, kar je dobrodošlo. Upam, da mi bodo odgovorni zaupali še naprej. Verjamem, da bo Milan kmalu spet prišel na staro pot, a za kaj takega potrebujem čas," je po porazu z Laziem povedal trener, ki je na klop Milana sedel pred začetkom sezone.

Ne bi se rad primerjal z Alexom Fergusonom, toda …

"Verjamem, da bo kmalu bolje. Pred časom mi je eden izmed prijateljev rekel, da je Alex Ferguson za prvi naslov angleškega prvaka na klopi Manchester Uniteda potreboval sedem let," je dejal Inzaghi.

"Ne bi se rad primerjal s tako cenjenim strokovnjakom, hočem samo povedati, da nimam čarobne paličice, ki bi vse skupaj spremenila kar čez noč," je navijačem Milana slabo tolažbo ponudil 41-letni nekdanji golgeter Milana, ki je nogomet nehal igrati leta 2012 in se takoj preselil v trenerske vode. Najprej je bil trener mladincev Milana, zdaj pa sprejel mnogo težjo in medijsko veliko bolj izpostavljeno službo.

Ne spreglejte