Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 8. 2020,
17.10

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

1

Natisni članek

Švica preiskava Gianni Infantino FIFA

Ponedeljek, 3. 8. 2020, 17.10

3 leta, 8 mesecev

"Čudne stvari so se zgodile"

Fifa kritična do švicarskih tožilcev, ki preiskujejo njenega predsednika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

1

Alasdair Bell |  Generalni sekretar Fife Alasdair Bell ni zavrnil navedb, da naj bi šlo pri švicarski preiskavi Giannija Infantina tudi do določenih zarot znotraj Fife.  | Foto Reuters

Generalni sekretar Fife Alasdair Bell ni zavrnil navedb, da naj bi šlo pri švicarski preiskavi Giannija Infantina tudi do določenih zarot znotraj Fife.

Foto: Reuters

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) se je danes v video konferenci kritično opredelila do švicarska tožilstva, ki je prejšnji četrtek sprožilo preiskavo proti predsedniku Fife Gianniju Infantinu. V nedeljo je objavila, da bo Infantino kljub sproženemu kazenskemu postopku nadaljeval delo predsednika Fifa.

"Veliko bolj pomembno bi bilo, če bi se ukvarjali s starejšimi primeri, z resnimi sumi korupcije, kot da se ukvarjajo s sestankom med Infantinom in švicarskim državnim tožilcem Michaelom Lauberjem," je dejal generalni sekretar Fife Alasdair Bell, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Gianni Infantino
Sportal V Švici začeli kazenski postopek proti predsedniku Fife, ta zavrača vse očitke

"Padec Infantina bi gotovo koristil nekaterim ljudem"

Bell tudi ni zavrnil navedb, da naj bi šlo pri tem tudi do določenih zarot znotraj Fife. "Čudne stvari so se zgodile. So prijatelji, so tudi tekmeci," je navedel pravnik Bell, ki ni bolj natančno opredelil te teorije, dodal pa je, da bi "padec Infantina gotovo koristil nekaterim ljudem".

Sodišče je prejšnji teden ugotovilo, da je Lauber prikril sestanek in lagal svojim nadzornikom, medtem ko je njegov urad preiskoval obtožbe o korupciji v zvezi s Fifo, vključno s tem, kako sta Rusija in Katar pridobila organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu v letih 2018 in 2022.

Gianni Infantino
Sportal Mok spremlja položaj v primeru Infantino

Bo Fifa preselila sedež?

Bell je danes še izpostavil, da Infantino ni kriv ničesar in da bo Fifa "storila vse, da odkrije resnico", poroča dpa. Prav tako ni neposredno odgovoril na vprašanje, ali Fifa razmišlja o selitvi svojega sedeža iz Švice, a je povedal: "Tole vse skupaj je zelo nespodbudno."

Infantino je predsednik Fife postal februarja 2016, tri leta kasneje pa je bil izvoljen še za en mandat na čelu krovne mednarodne zveze.

Preberite še:

Fifa
Sportal Fifa razmišlja o različnih možnostih za nogometaša leta
Ne spreglejte