Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
19. 5. 2016,
17.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Fernando Torres Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Real Madrid

Četrtek, 19. 5. 2016, 17.10

6 let, 6 mesecev

Fernando Torres prepričan, da lahko z Janom Oblakom spiše zgodovino

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

"Imamo priložnost, ki je v življenju nimaš prav velikokrat," pred velikim finalom lige prvakov, ki se vse bolj bliža, pravi napadalec madridskega Atletica Fernando Torres.

Po letih 1974 in 2014 bo Atletico v Milanu prihodnjo soboto, 28. maja, še tretjič igral v finalu elitnega evropskega klubskega tekmovanja. Prej je klubu, pri katerem zelo pomembno vlogo igra tudi slovenski vratar <b>Jan Oblak</b>, dvakrat spodletelo. Zdaj bo skušal v ponovitvi finala izpred dveh let, ko bo nasproti spet stal mestni tekmec Real, potrditi rek, da gre v tretje rado, in priti do prvega naslova evropskega prvaka v zgodovini kluba.

"Imamo priložnost, da spišemo zgodovino. Lahko obrnemo list v klubski zgodbi, ki ga do zdaj še nismo. To je velik privilegij. Vse življenje sanjam o tem, da bi postal evropski prvak v dresu mojega Atletica. Upam na srečen konec. Prepričan sem, da nam bo uspelo," je povedal <b>Fernando Torres</b>, ki je v dresu Atletica navduševal med letoma 2001 in 2007, ko so ga Madridčani prodali v Liverpool in z njim mastno zaslužili. Kar 38 milijonov evrov so prejeli.

Najraje bi videl, da bi bil finale že jutri

Odkar se je januarja lani vrnil v Atletico, je kar nekaj časa iskal strelsko formo in zdi se, da jo je v zadnjem času našel. V tej sezoni je v prvenstvu zabil enajst golov, med strelce se je vpisal tudi v četrtfinalu lige prvakov proti Barceloni.

"Komaj čakam, da se začne. Najbolje bi bilo, če bi bil finale že jutri," pravi izkušeni španski napadalec. | Foto: "Komaj čakam, da se začne. Najbolje bi bilo, če bi bil finale že jutri," pravi izkušeni španski napadalec.

"Kdo nam v finalu stoji nasproti, je najmanj pomembno. Pomemben je le končni rezultat. Imamo priložnost, da dosežemo nekaj, kar prej ni uspelo nikomur. Pred nami je finale. Kar se je dogajalo prej, ne šteje. Komaj čakam, da se začne. Najbolje bi bilo, če bi bil finale že jutri," pravi 32-letni napadalec, ki ga do tekme v Milanu ne čaka nobena tekma več. Špansko prvenstvo je namreč že končano, Atletico ga je končal na tretjem mestu.

S podaljšanjem pogodbe se v teh dneh niti najmanj ne obremenjuje

"Pred nami je finale. To bo tekma naših življenj. Z drugimi stvarmi se v teh dneh niti najmanj ne obremenjujem," pa je povedal, ko je beseda nanesla na podaljšanje njegove pogodbe z Atleticom. Ta se namreč izteče konec prihodnjega meseca, a naj bi pogovori v smeri podaljšanja že stekli.

Pričakoval je, da ga ne bo na selektorjevem seznamu

Marsikdo je bil presenečen, da se Torresovo ime ni znašlo na seznamu selektorja Španije <b>Vicenteja del Bosqueja</b> za prihajajoče evropsko prvenstvo v Franciji, a sam pravi, da je takšen razplet pričakoval.

"Nisem bil presenečen, saj me v reprezentanci ni že nekaj časa. Reprezentanci želim najboljše. Sem njen velik navijač in ji želim, da bi ji uspelo še tretjič zapored priti do naslova evropskega prvaka," je povedal napadalec, ki je v dresu Španije odigral kar 110 tekem in zabil 38 golov. Prav on je bil tisti, ki je Špancem leta 2008 z golom v finalu proti Nemcem prinesel njen drugi izmed treh naslovov evropskega prvaka.

Nazadnje je reprezentančni dres oblekel pred dvema letoma.

Ne spreglejte