Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 7. 2012,
7.01

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

CSKA Sofija

Petek, 20. 7. 2012, 7.01

3 leta, 5 mesecev

Fajić morda zadnjič, Jelič razmišlja o presenečenju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Mure 05 so bili po tekmi in remiju proti CSKA-ju (0:0) zadovoljni. Pred povratno tekmo v Sofiji so prepričani, da imajo s podobno igro možnosti za napredovanje.

Mura 05 je spet s taktično disciplino in požrtvovalnostjo nogometašev prišla do še enega odmevnega evropskega rezultata. CSKA iz Sofije, ali z drugimi besedami 31-kratni bolgarski prvak, si v Lendavi ni ustvaril kakšne večje priložnosti za zadetek, črno-beli pa so preko Nusmirja Fajića tik pred koncem imeli celo možnost, da si pred povratnim obračunom čez teden dni zagotovijo prednost, a tudi remi brez golov je še en spodbuden rezultat. "Podobno kot proti Bakuju je tudi CSKA bil favorit. Dobro smo se držali vse do prestroge izključitve Leona Horvata in takrat so prevzeli pobudo," je sprva dejal napadalec iz BiH, ki je bil večji del tekme osamljen v napadu, kljub temu, da je Mura 05 tekmo začela s tremi klasični napadalci – ob njem sta začela tudi Dragan Jelič in Mate Eterović. "S tremi napadalci igramo že pol leta in to prinaša rezultate," je dejal "Fajo".

Brez Fajića v Sofiji?

Za zdaj tudi sam ni povsem prepričan ali bo lahko zaradi drugega rumenega kartona igral na povratni tekmi v Sofiji, če ne, je bila to morda tudi njegova zadnja evropska tekma v dresu prekmurskega kluba. Ne skriva, da se zanj že nekaj časa resno zanimajo klubi zunaj Slovenije. "Mogoče bom celo lahko igral. Če ne, pa lahko rečem, da so možnosti za napredovanje za obe ekipi enake, namesto mene pa lahko vskočijo tudi drugi igralci, ki so vedno nared. Glede prestopa bomo videli, kaj bo, imam nekaj ponudb, a bo treba še počakati," je še povedal v minuli sezoni najboljši napadalec slovenske lige.

Jelič: Ne brezglavo in brez bele zastave

Tudi Dragan Jelič je bil po tekmi zadovoljen in svojemu klubu daje enake možnosti za napredovanje. "Pričakovali smo močan CSKA, a smo se taktično dobro pripravili. Rezultat je dober, treba pa bo doseči gol. Ne bomo napadali brezglavo in v Sofijo ne gremo z belo zastavo. Možnosti so 50-50. Tekmec je še vedno favorit, vendar če bomo igrali kot tokrat, se nimamo ničesar bati. Upam na najboljše," je dejal Jelič.

Ne spreglejte