Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
15. 10. 2015,
10.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Euro 2016 Arjen Robben Samir Handanović Jan Oblak Jan Oblak

Četrtek, 15. 10. 2015, 10.53

8 let

Evropa bo pogrešala enajsterico, vredno 229 milijonov evrov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Seznam manjkajočih zvezdnikov na EP 2016 še ni popoln, saj bodo prihodnji mesec v dodatnih kvalifikacijah izpadle še štiri reprezentance, a je že zdaj jasno, da bo manjkalo mnogo velemojstrov. Kateri?

V skupinskem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Francija, so za največje razočaranje poskrbeli nogometaši Nizozemske, Srbije in Grčije. Čeprav imajo v svojih vrstah ogromno igralcev, ki si služijo kruh v največjih evropskih klubih, so v svojih skupinah nepričakovano ostali celo brez tretjega mesta in razočarali svoje navijače.

Idealna enajsterica manjkajočih zvezdnikov zajema največ Nizozemcev (pet), Srbov (dva) in Grkov (dva), v postavi najdražjih nogometašev, ki ne bodo nastopili na Euru 2016 v Franciji, pa sta se našla še Črnogorec in Finec. Skupna vrednost izbrane ekipe znaša 229 milijonov evrov. Če bi jih poslali na igrišče, bi lahko prihodnje leto ob primernem vodenju na francoskih štadionih poskrbeli za vrhunski rezultat, tako pa se ji bo ponudila priložnost, da se v času težko pričakovanega spektakla kratkočasi na poletnih počitnicah.

Handanović in Oblak vredna več od Nizozemca

Prihodnji mesec bo jasno, ali bi se lahko idealni enajsterici pridružil še kateri izmed slovenskih nogometašev. Katančeva četa bo tekmeca v dodatnih kvalifikacijah, ki bodo potekale od 12. do 17. novembra, dobila v nedeljo. Slovenija je izjemno ponosna na vratarja.

Vrednost Samirja Handanovića (Inter) in Jana Oblaka (Atletico) na mednarodnem trgu po podatkih strani Transfermarkt, ki spremlja dogajanje na nogometni borzi, znaša 15 milijonov evrov. To je veliko več od prvega vratarja nizozemske izbrane vrste Jasperja Cillessena, ki bo tako kot njegovi soigralci pri tulipanih lahko evropsko prvenstvo spremljal le pred zasloni.

Želja slovenskih navijačev je, da ostane kar pri tej izbiri najboljšega vratarja, ki ne bo zaigral v Franciji. Če bi se seznamu pridružil Slovenec, bi to namreč pomenilo, da se je misija Katančevih bojevnikov v dodatnih kvalifikacijah končala neuspešno, Slovenija pa se ne bi uvrstila med 24 udeleženk prvenstva.

Ne spreglejte