Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 5. 2014,
14.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Erik Janža slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 26. 5. 2014, 14.53

7 let, 12 mesecev

Erik Janža: Tega nisem pričakoval niti v sanjah. Zelo sem počaščen.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Že pri 20 letih je Erik Janža dočakal vpoklic v nogometno izbrano vrsto, vendar to zanj ne bo prva reprezentančna izkušnja, saj je bil vpoklican že pod vodstvom Matjaža Keka.

Srečko Katanec je ob odsotnosti nekaterih standardnih reprezentantov priložnost za odhod na južnoameriško turnejo ponudil tudi trem novincem iz slovenske lige. Ob nogometaših Rudarja Ivanu Firerju in Rajko Romanu je Erik Janža najmlajši reprezentant.

"To je odlično, hkrati pa tudi nepričakovan, saj si nisem niti v sanjah predstavljal, da bi bil lahko že vpoklican v reprezentanco . Sem zelo vesel in zadovoljen, upam, da bom naredil dober vtis. Seveda sem si želel in upal, da bom nekega dne zaigral za reprezentanco, tako da sem zelo zadovoljen, da se je to zgodilo tako hitro, kot se je. Še enkrat lahko povem, da sem zelo srečen in počaščen. Vsekakor je to nagrada za trud in igre, ki so bile v tej sezoni najboljše v dozdajšnjih treh sezonah v prvi ligi," je povedal nogometaš Domžal.

Na levem bočnem položaju si bo skušal ob in Andražu Struni priboriti priložnost za nekaj debitantskih minut. "Seveda bi si želel dobiti kakšno minuto, vendar tudi če priložnosti ne bom dobil, ne bom razočaran. Pomembno je že to, da sem zraven. Ne bom si delal pritiska, treniral in trudil se bom po najboljših močeh, upam, da bo selektor zadovoljen z videnim," je dejal Janža.

Čeprav je z Muro, Domžalami in mlado reprezentanco že igral na mednarodnih tekmah, pa bo srečanje z urugvajskimi in argentinskimi nogometaši nekaj fantastičnega. "Vsekakor bo to izjemna izkušnja. Obe reprezentanci spadata v sam vrh svetovnega nogometa in imata izjemni ekipi. To bo nekaj novega, videl bom igrati svetovne zvezdnike in se jim mogoče tudi zoperstavil," razmišlja Prekmurec.

Vendarle pa 20-letni Janža ne bo prvič del reprezentance. Oktobra leta 2011 ga je namreč v reprezentanco že vpoklical Matjaž Kek in z reprezentanti opravil nekaj treningov. "Tista akcija je bila zelo lepa izkušnja, saj smo odigrali tekmo med sabo, vsi so me lepo sprejeli, tako igralci kot selektor," je povedal član Domžal.

Kariero je začel pri Muri, ki je medtem že drugič razpadla. "Mura bo vedno ostala v mojem srcu, kajti tam sem se naučil prvih nogometnih korakov in večino tistega, kar danes vem o nogometu. S selekcijo U14 smo postali državni prvaki, z mladinci pokalni prvaki, prvo leto v prvi ligi smo bili tretji, tako da imam lepe spomine. Na žalost pa je gospodarski položaj v Pomurju zelo težek in res mi je žal, da se je z Muro končalo tako, kot se pač je," je dejal Prekmurec.

Ob podobnem nadaljevanju bo Janža najbrž hitro prestopil v kakšen tuji klub. "Bomo videli, kako in kaj naprej. Trenutno sem član Domžal, vendar bi se želel preizkusiti v tujini … Moja naloga je igrati nogomet. Glede reprezentance pa upam, da bom še večkrat dobil priložnost biti del mlade ekipe in A-reprezentance," je dejal Janža.

Ne spreglejte