Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
31. 1. 2016,
3.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Barcelona Atletico Madrid Diego Simeone Luis Enrique Christian Vieri Filipe Luis Lionel Messi Lionel Messi

Nedelja, 31. 1. 2016, 3.49

7 let, 12 mesecev

Enriqueja je šokiralo, a o tem noče govoriti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po derbiju med Barcelono in Atleticom, ki so ga dobili Katalonci, se je največ razpredalo o izključitvi Filipeja Luisa. Brazilec je udaril Lionela Messija v koleno in razjezil gostitelje.

Španski sobotni derbi je na štadionu Camp Nou postregel s tremi zadetki, preobratom Barcelone (od 0:1 do 2:1) in kar dvema rdečima kartonoma. Oba sta prejela branilca Atletica in olajšala ponosu katalonskega nogometa pot do dragocene zmage, s katero se je utrdil na vrhu razpredelnice.

Po dvoboju niso največ prahu dvigovali zadetki, ampak oster prekršek Filipeja Luisa, ki je v izdihljajih prvega polčasa s podplatom nogometnega čevlja neposredno dregnil Lionela Messija v koleno. Argentinec je obležal v bolečinah, njegov trener Luis Enrique pa je besnel ob igrišču in od delivcev pravice zahteval ustrezno kazen. Brazilec je prejel rdeči karton in moral predčasno v slačilnico.

"Ste videli, kako sem se odzval na prekršek? Potem si lahko predstavljate, kaj si o tem mislim. Šokiralo me je, a o tem ne bom podrobneje govoril," se je strateg Barcelone vzdržal dodatnih komentarjev o izključitvi Filipeja Luisa. Messi, najboljši nogometaš na svetu in strelec prvega zadetka za Barcelona na sobotnem derbiju, se na srečo ni huje poškodoval. Lahko je nadaljeval srečanje, po dvoboju pa so po svetovnem spletu zaokrožili posnetki njegovega načetega kolena.

Diego Simeone: Če smo že izgubili, sem vesel, da smo tako

Trener Atletica Diego Simeone ni hotel govoriti o dejanju Filipeja Luisa. "Nikakor," je povedal po tekmi. Ni hotel razkriti, ali ga je brazilski branilec z nespametnim dejanjem spravil ob živce, ampak le dejal, da se je sodnik odločil po svojem prepričanju.

Raje kot o izključitvah je razpredal o igri svojih izbrancev. "Ponosen sem na ekipo. Navdušili so me. Zelo dobro so odigrali prvi polčas, razen tistih deset minut, ko nas je Barcelona pritisnila. Če smo že izgubili, sem vesel, da smo izgubili tako," se je tolažil po porazu, s katerim mu je Barcelona (s tekmo manj) na lestvici ušla na tri točke razlike.

Enrique ni želel tvegati, ampak zapreti igro

Navijači Barcelone so v drugem delu pričakovati konkretnejšo premoč Barcelone, saj so imeli od polovice drugega polčasa kar dva igralca več, a tega niso dočakali.

"Skušali smo napasti Atletico, a se dvoboj ni začel po naših željah. Ko smo po številnih napakah prejeli zadetek, smo preobrniti rezultat že do konca prvega dela. Po tem smo želeli zapreti igro. Čeprav smo imeli najprej enega, nato pa dva igralca več, je ostalo napeto do konca. Zadovoljen sem s tem, kako so se moji igralci borili proti tako zahtevnemu tekmecu," je čestital tako svoji ekipi kot tudi Atleticu, da je tako namučil vodilno moštvo, čeprav je zaradi rdečih kartonov ostal brez Filipeja Luisa in Diega Godina.

Branilec naslova Barcelona ima v španskem prvenstvu tri točke prednosti pred rdeče-belimi, pred Realom, ki ga danes čaka tekma z Espanyolom, pa že sedem.

Ne spreglejte