Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Petek,
6. 1. 2012,
12.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Lazio Ivica Olić

Petek, 6. 1. 2012, 12.27

8 let

Edi Reja bo morebiti treniral Hrvata Olića

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Italijanski prvoligaš Lazio, ki ga trenira Slovenec Edi Reja, naj bi že začel intenzivno novačiti hrvaškega reprezentanta Ivico Olića, ki je za zdaj še član Bayern Münchna.

Dvaintridesetletni napadalec bo skoraj gotovo Allianz Areno zapustil po koncu sezone 2011/2012, ko mu poteče pogodba z bavarskim klubom. Olić bi rad naredil preklop že v januarskem prestopnem roku, a je trener Bayerna Jupp Heynckes zatrdil, da Ivici ne bo dovolil oditi sredi sezone. Sicer so bili Nemci vsaj toliko dobrodušni, da so mu dovolili, da se pogovarja z ostalimi klubi o morebitnem prestopu. Po poročanju nemškega Sport Bilda naj bi bil rimski Lazio pripravljen prevzeti hrvaškega reprezentanta poleti 2012 in mu nameniti 2 milijona evrov letne plače.

Če bo do prestopa resnično prišlo, se bo Ivica Olić pri Laziu pridružil svojemu nekdanjemu moštvenemu kolegu Miroslavu Kloseju. Nemški reprezentant se je italijanskemu prvoligašu pridružil lani poleti in postal velik hit v italijanski prestolnici. V sezoni 2011/2012 je v vseh tekmovanjih zabil 11 golov in šestkrat podal za gol ter je eden izmed glavnih krivcev, da se Lazio bori za naslov prvaka v italijanski serie A.

Sicer se za Olića, ki je za hrvaško reprezentanco zbral 76 tekem in zabil 15 golov, izjemno zanima tudi Roma. Morebiti bo Bayern vseeno popustil in Olića spustil v januarskem prestopnem roku in zanj iztržil kakšen milijon evrov. Seveda bi ga Lazio in Roma raje najela šele poleti, ko ne bo treba plačati odškodnine in bo potrebno pokriti le njegovo plačo. Slovenski trener Lazia Edi Reja si vsekakor želi, da bi izvedel identično operacijo, kot jo je lansko poletje, ko je k Laziu pripeljal Miroslava Kloseja kot prostega igralca. In upal, da bo tudi Ivica Olić tako eksplodiral kot Nemec ter postregel z briljantnimi predstavami v napadu, v katerih seveda ne bi manjkali goli. Ob tem ne gre prezreti dejstva, da se Klose in Olić dobro poznata, zato bi se relativno hitro drug drugega začutila na igrišču in bi lahko kot napadalni tandem za nasprotnikove branilce in vratarje predstavljala strah in trepet.

Če bo Olić k Laziu prestopil januarja, bo njegov trener Edi Reja. Če pa bo Ivica naredil preklop poleti, pa ni nujno, da ga bo treniral naš nogometni strateg. Šestinšestdesetletnemu možakarju namreč pogodba z rimskim klubom poteče 30.6.2012.

Ne spreglejte