Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
4. 6. 2018,
12.10

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,40

1

Natisni članek

FIFA SP 2018 FIFA Barcelona špansko prvenstvo Antoine Griezmann Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Ponedeljek, 4. 6. 2018, 12.10

5 let, 10 mesecev

Negotova prihodnost Antoina Griezmanna

Dvojni udarec in zgodovinska kazen za Barcelono?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,40

1

Barcelona Camp Nou | Foto Reuters

Foto: Reuters

Španski prvak Barcelona se je znašel v velikih težavah. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je odprla disciplinski postopek proti katalonskemu klubu, ki je kršil pravila in med sezono v svoje vrste vabil zvezdnika Atletica Antoina Griezmanna. Kazen grozi Francozu.

Navijači Barcelone so zaskrbljeni, saj ponosu katalonskega klubskega nogometa grozi ogromna kazen. Ker so kršili pravila Fife in se o prestopu Antoina Griezmanna dogovarjali že med sezono, kar je strogo prepovedano, bi jih lahko po namigovanju španskega športnega dnevnika AS doletela prepoved kupovanja igralcev v kar petih prihodnjih prestopnih rokih.

Neymar
Sportal Povratnik Neymar z mojstrovino razžalostil Hrvate, Španci le remizirali #video

Da so resnično kršili pravilo, pričajo besede predsednika Barcelone Josepa Marie Bartomeuja, ki je javno spregovoril o tem, kako se je vodstvo katalonskega kluba lanskega oktobra dogovarjalo z zastopnikom Oblakovega soigralca pri Atleticu. Po pravilih Fife se klub ne sme dogovarjati z igralcem o morebitnem prestopu vse do zadnjih šestih mesecev pred koncem pogodbe. Griezmann je pogodbeno vezan na Atletico do poletja 2022.

Griezmann namerava zavrniti Barcelono, a mu grozi kazen

Antoine Griezmann je najboljši strelec Atletica. | Foto: Getty Images Antoine Griezmann je najboljši strelec Atletica. Foto: Getty Images Zaradi nespoštovanja pravil Fife sta jo pred kratkim dobila po prstih madridska velikana Real in Atletico, ki sta morala za določeno obdobje pozabiti na to, da bi v prestopnem roku okrepila in osvežila svoje vrste z novimi igralci. S tem ima negativne izkušnje tudi Barcelona, ki je morala leta 2015 pozabiti na poletno kupovanje novincev.

Za dvojni udarec, ki bi lahko doletel Barcelono, so poskrbele najnovejše besede Griezmanna. Francoski zvezdnik, ki je v letu 2018 za rdeče-bele iz Madrida dosegel 14 zadetkov, zdaj pa se z galskimi petelini pripravlja na SP 2018 v Rusiji, naj bi po poročanju ABC Newspaper svojim prijateljem pojasnil, da bo zavrnil ponudbo Barcelone.

Po poročanju angleškega časnika The Sun grozi kazen tudi Griezmannu, ker so njegovi zastopniki sodelovali v pogajanjih. Francoz bi lahko po enem izmed scenarijev prisilno počival kar šest mesecev.

Sto milijonov za Francoza, a tudi Slovenca

Odkupna klavzula v pogodbi Griezmanna znaša okroglih sto milijonov evrov. Tolikšen znesek je naveden tudi v pogodbi Jana Oblaka, še enega zvezdnika Atletica, ki ga povezujejo s spremembo okolja v poletnem prestopnem roku. Griezmanna so lani povezovali z možnostjo selitve k Manchester Unitedu, a je ostal zvest Atleticu, s katerim je osvojil evropsko ligo.

Bo Jan Oblak podaljšal pogodbo z Atleticom in ostal zvest madridskemu klubu?  | Foto: Getty Images Bo Jan Oblak podaljšal pogodbo z Atleticom in ostal zvest madridskemu klubu? Foto: Getty Images

Navijači Atletica so mu zamerili "javno spogledovanje" z Barcelono, tako da si je na zadnji ligaški tekmi, na kateri se je od Wande Metropolitana poslovil Fernando Torres, prislužil nekaj žvižgov. Če bo resnično zavrnil ponudbo Barcelone, si bo v očeh privržencev Atletica znova pridobil simpatije, s pomočjo katerih želi Atletico v prihodnji sezoni mešati štrene najboljšim in napovedati lov na lovorike. Prvo bi lahko osvojil že avgusta, ko se bo Atletico v evropskem superpokalu v Talinu 15. avgusta udaril s prvakom Realom.

SP 1978 Argentina
Sportal SP 1978: Kontroverzno, da bolj ne bi moglo biti
Ne spreglejte