Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
11. 3. 2014,
16.39

Osveženo pred

7 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Marcos Tavares NK Luka Koper Ante Šimundža

Torek, 11. 3. 2014, 16.39

7 let, 5 mesecev

Dva derbija so že odigrali, tretji je pred njimi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Nogometaši Maribora so konec tedna odigrali še četrto uradno tekmo v letošnjem letu. Niso povsem zadovoljni, a tudi razlogov za nezadovoljstvo ni.

Po izpadu iz Evrope, v kateri so se v dveh tekmah dobro upirali Sevilli, ki je v zadnjih tednih spet v odlični formi, kar dokazuje tudi v močnem španskem prvenstvu, in suvereni zmagi nad Olimpijo v zaostalem prvenstvenem derbiju so Mariborčani v soboto malce razočarali domače navijače in doma proti Kopru zgolj remizirali.

Pred tekmo ne bi bili zadovoljni, po tekmi pa …

Glede na to, da so do izenačujočega gola prišli v sodnikovem podaljšku, so lahko celo zadovoljni, da niso ostali praznih rok, a vseeno točka na domačem igrišču ni tisto, kar so pričakovali pred začetkom tekme.

"Pred tekmo z remijem seveda ne bi bili zadovoljni, a na koncu ga moramo sprejeti, saj smo do točke prišli v zadnji minuti tekme," je po nedeljskem remiju z 2:2 proti Kopru povedal trener Ante Šimundža, katerega ekipa je ob dejstvu, da je Zavrč presenetljivo klonil proti kranjskemu Triglavu, ohranila varno prednost petih točk pred najbližjimi zasledovalci v prvenstvu.

V soboto pred praznimi tribunami

Da bo ta ostala enaka oziroma bo še višja, bodo skušali Mariborčani poskrbeti z novim gostovanjem v Ljubljani. Že v soboto jih namreč čaka nov derbi proti Olimpiji, ki bo tokrat, prav zaradi navijaških izgredov na zadnjem derbiju, minil v čudnih okoliščinah. Pred praznimi tribunami. "Res bo čudno igrati pred praznimi tribunami, a tako pač je. Veliko raje bi seveda videli, da bi bili prisotni tudi navijači, a ne glede na okoliščine je naš načrt enak. Želimo zmagati. Med tednom se bomo temeljito pripravili in skušali narediti vse, da pridemo do novih točk," pred sobotnim večnim derbijem pravi Marcos Tavares.

Kapetan in najboljši strelec Mariborčanov je nekaj besed namenil tudi derbiju proti Kopru. "Želeli smo zmagati, a želje niso vedno uresničljive. Koper se je prišel branit in iz dveh protinapadov zabil dva gola. Naši tekmeci so imeli obilo sreče, a to je nogomet. Tudi remi ni tako slab rezultat. Ne smemo pozabiti, da je šlo za obračun vodilnih ekip," je še povedal Brazilec s slovenskim potnim listom, ki je imel na začetku drugega dela sezone nekaj težav z zdravjem, a je zdaj že okreval in bo predstavljal eno glavnih nevarnosti za obrambo Olimpije.

Ne spreglejte