Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
21. 11. 2012,
11.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Triglav NK Rudar NK Aluminij NK Mura

Sreda, 21. 11. 2012, 11.13

8 let

Đurković in Kurež lahko prehitita Tavaresa

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Enisu Đurkoviću (Triglav) in Robertu Kurežu (Aluminij) se ponuja možnost za samostojno prvo mesto na lestvici najboljših strelcev, Mura 05 pa lovi priključek s tekmeci v spodnjem delu lestvice.

V uvodnih petih krogih njegovi streli niso našli poti do mreže, nato pa je eksplodiral. Enis Đurković je na zadnjih sedmih srečanjih 1. SNL dosegel kar devet zadetkov, kar ponuja izvrstno povprečje, na lestvici najboljših strelcev pa deli prvo mesto. Če bo v polno zadel tudi na tekmi z Rudarjem, hkrati pa najbližji stanovski kolegi, ki jih prav tako čaka današnji nastop (denimo Robert Kurež iz Aluminija), ne bodo tako učinkoviti, se bo znašel na vrhu v samostojni vlogi. ''Glede na to, da Rudar kaže toplo-hladne predstave, upam da bo v Kranju igral hladno. Zagotovo gremo na tri točke in verjamem da jih bomo tudi osvojili, sam pa bom med strelci,'' je v pogovoru uradno stran tekmovanja napovedal 23-letni Gorenjec, ki bo v ekipi pogrešal kaznovanega kapetana Jalna Pokorna. ''Knapi'' se na Gorenjsko odpravljajo po prepričljivem porazu v Murski Soboti, gostovanja pa jim v tej sezoni nikakor ne ležijo. Če ne bi pred kratkim osvojili Gorice (4:0), bi še vedno čakali na prvo gostujočo zmago. V Kranju je vprašljiv nastop Elvisa Bratanovića, Aleš Čeh pa se zaveda, da bi lahko Velenjčani z zmago poskočili na šesto mesto.

Kidričani so po presenetljivo dobrem iztršku v prvem delu sezone prenehali z osvajanjem točk. V zadnjih nastopih so zbrali le točko, z novim spodrsljajem pa bi zadnjeuvrščeni Muri 05 lahko omogočili, da se vrne ''med žive'' in zniža zaostanek za prvoligaškimi novinci le še na tri točke. Trener Aluminija Bojan Flis čuti preglavice zaradi zdesetkanosti igralnega kadra, tudi tokrat bodo zaradi poškodb manjkali nekateri prvokategorniki, v napadu bo veliko odvisno od učinka najboljšega klubskega strelca Roberta Kureža. Mura 05 prihaja v Kidričevo z visokimi cilji. Želi dokazati, da zadnja visoka zmaga nad Rudarjem (4:0) ni bila naključna. Oliver Bogatinov je ostal brez prvega vratarja Filipa Drakoviča, na desni strani pa bo namesto poškodovanega Aleša Majerja verjetno znova nastopil Leon Horvat. Mreže je začel pogosteje tresti Mate Eterović, kar je dobrodošla napoved pred dvobojem, ki ga ''črno-beli'', če bodo želeli zimski premor dočakati z manjšim glavobolom, preprosto ne smejo izgubiti.

Ne spreglejte