Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 9. 2024,
20.30

Osveženo pred

2 uri, 30 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Natisni članek

NK Tabor Sežana ND Gorica Miran Srebrnič Saša Gajser Damjan Gajser Druga liga

Sobota, 7. 9. 2024, 20.30

2 uri, 30 minut

Druga liga, 5. krog

Gorica še brez poraza, remi za Srebrniča, Dravinja preseneča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,25
Miran Srebrnič | Miran Srebrnič bo poskušal potegniti velenjski Rudar iz rezultatske krize. Na vročem stolčku je nasledil Simona Sešlarja. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Miran Srebrnič bo poskušal potegniti velenjski Rudar iz rezultatske krize. Na vročem stolčku je nasledil Simona Sešlarja.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Drugoligaški klubi v času reprezentančnega premora ne počivajo. Igrajo tekme petega kroga. V dvoboju pred krogom vodilnih v Sežani sta Tabor in Gorica igrala 0:0. Vrtnice so edine, ki v tej sezoni še niso doživele poraza. Na klopi Rudarja je debitiral trener Miran Srebrnič, Velenjčani so s kranjskim Triglavom igrali 2:2. Na tretji petkovi tekmo smo vendarle videli zmagovalca, Aluminij je z 2:1 premagal Krko.

Nafta - Domžale 1. snl
Sportal Nafta napolnila mrežo Olimpiji iz Dolge vasi

Po štirih krogih vodilni ekipi 2. SNL, Gorica in Tabor Sežana, sta se v petem krogu pomerile na medsebojni tekmi v Sežani. Končala se je brez golov, tako da Gorica ostaja na prvem, Tabor pa na drugem mestu. Rudar Velenje tudi po petem krogu ostaja brez zmage, še tretji neodločen izid je zabeležil na domači tekmi proti kranjskemu Triglavu. Domači so z goloma Stiana Džumhurja in Seana Satchwella dvakrat vodili, toda Toni Vinogradac in Oliver Kregar sta obakrat izničila njihovo prednost.

V sodnikovem dodatku pa je do treh točk prišel Aluminij. Z 2:1 je doma premagal Krko. Goste je v vodstvo popeljal Nik Pirc, še v prvem polčasu je izenačil Jaka Domjan, isti igralec je v tretji minuti dodatka še odločil tekmo.

Nogometaši Dravinje so zaenkrat največje presenečenje 2. SNL. Ekipa iz Slovenskih Konjic je s 4:1 premagala Tolmin in je na lestvici z desetimi točkami izenačena z drugouvrščenim Taborom iz Sežane. Konjičani so že v prvem polčasu dosegli tri gole. Povedli so s 3:0, tik pred odhodom na odmor so gosti znižali, domačo zmago pa je s svojim drugim golom na tekmi v 73. minuti potrdil Matic Kovač.

V preostalih dveh sobotnih tekmah kroga so Jadran Dekani z 2:1 ugnal Slovan, Brinje Grosuplje in Bistrica pa sta se razšla z izidom 1:1. Slovan je proti Dekanom vodil, toda domači so že do polčasa prišli do preobrata. Do preobrata pa ni prišlo v Grosupljem, domači so povedli, Bistričani izenačili, nato pa ni bilo več golov.

Druga liga, 5. krog:

Petek, 6. september:

Sobota, 7. september:

Nedelja, 8. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

4 – Pantelić (Slovan), Štimac (Beltinci), Kopač (Dravinja), Martinčič (Bistrica)
3 – Almeida (Tolmin), Bloudek (Gorica), Gibson (Ilirija),  Močnik (Gorica), Oštrek (Beltinci), Rose (Tabor), Satchwell (Rudar), Saitoski (Aluminij), Šušnjara (Triglav), Todorov (Tabor), Vinogradac (Triglav) …

Gorica
Sportal Gorica z visoko zmago spet na vrhu
Ne spreglejte