Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2013,
16.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Domžale NK Luka Koper Darko Zec Matej Pučko

Nedelja, 3. 3. 2013, 16.52

8 let

Domžale nadaljevale z razprodajo domačih točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Domžal in Luke Kopra so se v 22. krogu prve lige Telekom Slovenije v Domžalah razšli z neodločenim rezultatom 1:1 (1:0).

Domžalčani so tudi v prvem spomladanskem krogu nadaljevali z razprodajo točk na domačem igrišču. V jesenskem delu so jih osvojili le deset, tako da so bili trdno odločeni, da statistiko popravijo že na začetku drugega dela prvenstva, a jim to kljub veliki želji ni uspelo. Derbi tretje in četrtouvrščene ekipe se je končal brez zmagovalca, kar ustreza dogodkom na igrišču. Prvi polčas je tako po igri kot po rezultatu pripadel Domžalčanom, drugi pa Koprčanom.

Gostitelji so že na začetku pokazali, da jih zanimajo le tri točke. Takoj so prevzeli pobudo, želja, da dosežejo zgoden gol, pa se jim je uresničila že v osmi minuti, ko je po prodoru z leve strani igrišča Erika Janže najprej strelja Jure Balkovec, odbito žogo od gostujočega igralca pa je z natančnim strelom z 20 metrov v desni spodnji kot vratarja Igorja Nenezića poslal Darko Zec.

Tudi po doseženem golu so bili Domžalčani boljši tekmeci, imeli so še nekaj priložnosti, stalna nevarnost za vratarja gostov je bil novinec v domžalskih vrstah Dragan Čadikovski, ki ni bil pri strelu, priložnost pa je zamudil tudi Rudi Požeg-Vancaš, veselje mu je preprečil vratar Nenezić. Koprčani v prvem delu niso bili brez priložnosti, a sta bila Miroslav Čovilo in Matej Rožič Mavrič za malo nenatančna.

Pričakovati je bilo, da bodo Koprčani v drugem delu napadli z vsemi močmi, toda gostitelji so bili vsaj na začetku drugega še naprej nevarnejši. Že v tretji minuti nadaljevanja je dišalo po drugem zadetku domačih, toda Uroš Korun je streljal mimo vratnice, iz ugodnega položaja bi lahko nekaj minut pozneje bolje reagiral tudi Požeg-Vancaš.

Kazen za zgrešene priložnosti je prišla v 66. minuti. Rezervist Matej Pučko je potreboval le devet minut, da je upravičil zaupanje svojega trenerja, čeprav je imel tudi veliko sreče. Ivica Guberac je namreč z leve strani izvajal prosti strel, poslal je nizko žogo v kazenski prostor, kjer jo je poskušal izbiti Janža, a je pri tem zadel Pučka, od katerega se je žoga odbila v mrežo.

Po izenačenju so bili gosti bližje drugemu zadetku. Še najbližje v 87. minuti, ko je Ivan Brečević s strelom iz 20 metrov zadel vratnico, lepo priložnost pa je pred tem zapravil tudi Čovilo.

Ne spreglejte