Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
22. 7. 2013,
19.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Mitja Viler Birkirkara Ante Čačić

Ponedeljek, 22. 7. 2013, 19.51

7 let, 12 mesecev

Domača naloga opravljena, zdaj nad Maltežane

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po dveh prvenstvenih krogih ima Maribor kot edini od slovenskih prvoligašev poln izkupiček. Zdaj prvake čaka pomembna evropska naloga.

Najprej so z golom v zadnji minuti odpravili novinca v prvi ligi Zavrč pred domačimi navijači, v nedeljo so v gosteh s 3 : 0 premagali še Rudar. Končni rezultat kaže na to, da so se čez Velenje sprehodili, a ni bilo ravno tako. Predvsem po zaslugi odličnega vratarja Jasmina Handanovića in tudi učinkovitosti v napadu so prišli do novih treh točk, a to niti ni tako zelo pomembno. Bolj pomembno je, da so tudi na drugi prvenstveni tekmi prišli do polnega izkupička in so že po drugem prvenstvenem krogu tam, kjer so po navadi – na vrhu prvenstvene razpredelnice. Začetek nove sezone pod vodstvom novega trenerja Anteja Čačića je torej dober, a vse skupaj se kmalu lahko povsem obrne, če v sredo ne bodo odpravili še Birkirkare. Na Malti so razočarali in proti skromnemu malteškemu klubu zgolj remizirali. Celo več – imeli so kar nekaj sreče, da v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov niso izgubili. Jasno je, da pred domačimi navijači pričakujejo povsem drugo zgodbo, v kateri bodo skušali potrditi nesporno kakovost in napredovati. So velik favorit, a pritiska – zato ker gre za morda tudi ključno tekmo sezone – prav gotovo ne manjka.

S podporo navijačev bo lažje

''Jasno je, da smo pod pritiskom, a smo dovolj izkušeni, da se bomo znali soočiti s položajem, v katerem smo. Imamo dovolj kakovosti, da opravimo z zahtevno nalogo, potrdimo vlogo favorita in napredujemo,'' pred sredino tekmo v Ljudskem vrtu pravi Mitja Viler, ki si želi predvsem tega, da bi bil štajerski nogometni hram dodobra izpolnjen. ''Vse navijače, ki niso na počitnicah, vabim, da nas pridejo bodrit. Če jih bo veliko in bodo glasni, nam bo veliko lažje. Pomembno je, da jih bo čim več. Poln Ljudski vrt nam daje dodatno energijo in ima svojo moč,'' je prepričan Primorec na začasnem delu na Štajerskem, ki se s tekmecem ne obremenjuje preveč in je prepričan v ugoden razplet sredinega večera. ''Pripravljeni smo in povsem osredotočeni na sredo. Birkirkara ima dobro ekipo s hitrima napadalcema, ki v vsakem trenutku lahko povzročita težave, a te zadeve bomo s trenerjem analizirali in se dogovorili, kako igrati. Vemo, kako igramo na domačem igrišču, potrudili se bomo za zmago. Verjamem, da se bo razpletlo tako, kot si želimo,'' je še povedal izkušeni nogometaš Maribora, ki ga v tretjem krogu kvalifikacij – če bo proti Birkirkari uspešen, seveda – čaka ciprski prvak Apoel iz Nikozije. Toda o Ciprčanih pričakovano – dokler ne bo opravljen prvi del naloge – ne želi govoriti. ''Ne, kje pa. Najprej moramo izločiti Maltežane, potem se bomo ukvarjali z Apoelom,'' je povedal za konec. Tako je tudi prav.

Ne spreglejte