Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
9. 3. 2017,
12.17

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

2

Natisni članek

Barcelona PSG UEFA liga prvakov

Četrtek, 9. 3. 2017, 12.17

1 leto

Kako se je na čudež v Barceloni odzval nogometni svet

Dobro jutro, navijači Barcelone. Ne, to niso bile sanje!

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

2

Lionel Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po epskem preobratu Barcelone na povratni tekmi osmine finala lige prvakov proti PSG - Katalonci so zmagali s 6:1, potem ko so v zadnjih sedmih minutah zabili tri gole in izničili prednost Parižanov (4:0) - je nogometni svet na spletu zagorel.

"Dobro jutro, navijači Barcelone. Ne, to niso bile sanje! Res se je zgodilo," so na sončno četrtkovo jutro svoje sledilce pozdravili na uradnem kanalu Barcelone na Twitterju. Pred tem se je od zadnjega sodnikovega žvižga na različnih družabnih omrežij zvrstilo na milijone objav, ki so opevale dogajanje na štadionu Camp Nou.

"Mamma mia," je čivknil Claudio Marchisio, branilec torinskega Juventusa, ki na povratno tekmo osmine finala lige prvakov proti Portu še čaka. Na prvi je zmagal z 2:0.

"Neverjetno! Barca," se je oglasil Samir Nasri, nekdanji zvezdnik Marseilla, Arsenala in Manchester Cityja, ki zdaj brani barve Seville.

"Čestitke Barceloni. Kaznovala je strah Pariza," je na svojem Twitterju zapisal Nizozemec Ronald Koeman. Nekdanjega nogometaša Barcelone zdaj mnogi vidijo kot kandidata za naslednika Luisa Enriqueja na trenerskem stolčku Kataloncev, saj ta odhaja po koncu sezone.

"Največji preobrat v zgodovini nogometa," je prepričan dolgoletni branilec Manchester Uniteda in angleške reprezentance, nekdanji nogometaš Rio Ferdinand, ki je tekmo v studiu ene izmed angleških televizij spremljal v družbi še dveh legend angleškega nogometa Stevena Gerrarda in Michaela Owna. Vsi trije so po odločilnem golu Sergija Roberta ponoreli od navdušenja.

Rio Ferdinand, Steven Gerrard in Michael Owen po golu za 6:1:

"Ne-ver-jet-no! Najboljša tekma vseh časov," je bil navdušen legendarni nekdanji angleški nogometaš Gary Lineker, ki danes velja za priznanega nogometnega komentatorja.

"Po golu gostov sem odšel na bazen," je na Twitterju po koncu tekme zapisal Steve Nash, nekdanji zvezdnik severnoameriške profesionalne lige NBA, ki velja za nogometnega navdušenca. Ob tem je s kratico zapisal še sočno kletvico. Tudi on je bil eden izmed tistih, ki so bili po golu Edinsona Cavanija prepričani, da je vsega konec, in ugasnili televizijski sprejemnik.

Kako so gol Sergija Roberta dočakali igralci futsal ekipe Barcelone: Lionela Messija so po tekmi v avtpmobilu obkolili navijači:

Ne spreglejte