Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
7. 1. 2014,
17.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dejan Lazarević

Torek, 7. 1. 2014, 17.14

8 let

Dejan Lazarević: še vedno išče pot do dokončne uveljavitve

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dejan Lazarević v lani ni naredil koraka naprej, ki ga je pričakoval. Medtem ko je v drugi italijanski ligi igral redno, je v prvi obsedel na klopi.

V tujini je že kar šest let. Poleti je prestopil v Chievo, s klubom je podpisal štiriletno pogodbo. Toda verjetno je pričakoval, da bo igral več. V Veroni še čaka na pravo priložnost. V prvenstvu je moral čakati vse do šestega kroga, da je dočakal debi, pa še to zgolj dobre pol ure. Potem sta minila skorajda dva meseca, da je spet zaigral. Ko je dobil priložnost, jo je takoj izkoristil. Konec novembra je v zadnji minuti namreč zabil gol za zmago Chieva na mestnem derbiju proti Hellasu z 1:0.

Takrat se je zdelo, da se bo za Dejana Lazarevića vse obrnilo na bolje. Malce se sicer je, a zagotovo ne tako, kot si je želel 23-letni krilni napadalec. Na naslednji tekmi se je sicer znašel v začetni enajsterici, a se potem spet preselil na klop. V prvenstvu je v tej sezoni v dresu Chieva nastopil le na petih tekmah in zbral 210 minut igre. V pokalu ni igral. Chievo je v prvenstvu trenutno na 16. mestu lestvice, v pokalu ga že v sredo čaka tekma osmine finala proti Fiorentini.

V kvalifikacijah 44, na prijateljskih 75 minut

V drugi polovici minule sezone je bil še član drugoligaša Modene, temu so ga posodili iz Genoe. Igral je redno. V prvi polovici lanskega leta je zbral 16 tekem v prvenstvu, zabil en gol in dvakrat podal. Večino tekem je začel v prvi postavi.

V reprezentanci je pogosto zraven, a ne dobi prave priložnosti za igro. Nastopil je na treh prijateljskih tekmah in dveh v kvalifikacijah. Proti Kanadi v Celju je igral v drugem polčasu, proti Bosni in Hercegovini 31 minut in proti Turčiji zgolj minuto, ko je na igrišče pritekel tik pred koncem tekme. Kvalifikacijske minute je nabiral proti Islandiji, ko je pri domačem porazu igral 39 minut, in v zadnji tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 v Švici, ko je zaigral v zadnjih petih minutah.

Ne spreglejte