Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 6. 2022,
16.30

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Bayern München poletni prestopni rok Sadio Mane Liverpool Benfica Lizbona Darwin Nunez

Nedelja, 12. 6. 2022, 16.30

1 leto, 10 mesecev

Darwin Nunez

Liverpool za Urugvajca pripravil sto milijonov evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Darwin Nunez | Darwin Nunez se seli na Otok. | Foto Reuters

Darwin Nunez se seli na Otok.

Foto: Reuters

Pri Liverpoolu, angleškem in evropskem podprvaku, ki je sezono 2021/22 sklenil z dvema pokalnima lovorikama, se obetajo spremembe v napadu. Senegalec Sadio Mane je vse bližje odhodu k Bayernu, na Otok pa prihaja mladi Urugvajec Darwin Nunez. Dozdajšnji napadalec Benfice je navdušil trenerja Liverpoola Jürgena Kloppa, rdeči pa so zanj pripravljeni plačati skupaj z bonusi sto milijonov evrov.

Sadio Mane
Sportal Liverpool z odločnim ne Bayernu, kako se bo odločil Urugvajec?

V poletnem prestopnem roku se obeta nov posel z vrtoglavim zneskom. Real Madrid je nedavno sklenil sodelovanje z mladim Francozom Aurelienom Tchouamenijem, za katerega je odštel Monacu 80 milijonov evrov, skupaj z bonusi pa bi lahko odškodnina narasla na sto milijonov evrov. Podobne številke se omenjajo pri poletnem nakupu Liverpoola, ki želi v svoje vrste pripeljati napadalca Benfice Darwina Nuneza. Mladi Urugvajec šteje 22 let, trenerja Jürgena Kloppa pa je navdušil s predstavami zlasti v četrtfinalu lige prvakov, ko je dvakrat zatresel mrežo Liverpoola.

Južnoameričan bi tako nadomestil vrzel v napadu, ki bi nastala ob morebitnem odhodu Senegalca Sadia Maneja, ki se napoveduje že dalj časa. Če bo Bayern zadovoljil apetite Liverpoola z dovolj visoko ponudbo, bo 30-letni Afričan, ki ga z rdečimi veže pogodba do poletja 2023, nadaljeval kariero na Bavarskem.

Van Dijk ne bo več rekorder

Darwin Nunez je spoznal Anfield v četrtfinalu lige prvakov. | Foto: Reuters Darwin Nunez je spoznal Anfield v četrtfinalu lige prvakov. Foto: Reuters Italijanski nogometni novinar Fabrizio Romano poroča o tem, kako sta Liverpool in Benfica že segla v roke, Nunez pa bi lahko že v ponedeljek uradno podpisal petletno pogodbo. Takrat naj bi opravil tudi zdravniške preglede. Poročila o tem, kolikšen znesek naj bi Liverpool nakazal na bančni račun Benfice, se nekoliko razlikujejo. Portugalska športna dnevnika Record in A Bola poročata o tem, da bo angleški velikan nakazal 75 milijonov evrov, nato pa jih lahko Benfica z raznimi bonusi prejme še 25.

Pri dnevniku O Jogo razpolagajo z nekoliko drugačnimi informacijami, saj namigujejo, da bo Liverpool plačal 80, nato pa bi lahko Benfica prek bonusov zaslužila še 20 milijonov evrov. Končna vsota zaslužka lizbonskih orlov bi lahko tako znašala sto milijonov evrov, to pa bo največji prestop Liverpoola vseh časov. Zdajšnji rekord pripada Nizozemcu Virgilu van Dijku, za katerega je Liverpool leta 2018 odštel Southamptonu okrog 85 milijonov evrov.

Sadio Mane si je pri 30 letih zaželel novih izzivov. Vleče ga v München, kjer bi rad oblekel dres Bayerna. Nemški jezik mu ne bi predstavljav težav, saj je pred odhodom v Anglijo (Southampton) igral dve sezoni za Salzburg. | Foto: Reuters Sadio Mane si je pri 30 letih zaželel novih izzivov. Vleče ga v München, kjer bi rad oblekel dres Bayerna. Nemški jezik mu ne bi predstavljav težav, saj je pred odhodom v Anglijo (Southampton) igral dve sezoni za Salzburg. Foto: Reuters

Benfica je sicer leta 2020 pripeljala Nuneza iz španskega drugoligaškega kluba Almeria za 24 milijonov evrov, tako da se ji v primeru urugvajskega reprezentanta obeta ogromen dobiček. Nunez je v prejšnji sezoni za Benfico na 41 tekmah dosegel 34 zadetkov, Mane, ki se očitno poslavlja od Anfielda, pa je v zadnjih šestih letih za Liverpool na 269 tekmah prispeval 120 zadetkov.

Ne spreglejte