Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 6. 2022,
19.45

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Newcastle United Matt Targett nogometna tržnica Manchester United Bayern München Sadio Mane Liverpool Darwin Nunez

Sreda, 8. 6. 2022, 19.45

1 leto, 10 mesecev

Nogometna tržnica

Liverpool z odločnim ne Bayernu, kako se bo odločil Urugvajec?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Sadio Mane | Sadio Mane za zdaj ostaja član Liverpoola. | Foto Reuters

Sadio Mane za zdaj ostaja član Liverpoola.

Foto: Reuters

Prihodnost senegalskega nogometnega napadalca Sadia Maneja še naprej ostaja neznanka. Za nogometaša Liverpoola se močno zanimajo pri nemškem Bayernu, od koder je v Liverpool že prišla ponudba v vrednosti dobrih 35 milijonov evrov, a je angleški podprvak to zavrnil. Ob tem se pri Liverpoolu na vse pretege trudijo, da bi v svoje lovke zvabili napadalca Benfice Darwina Nuneza.

30-letni Sadio Mane tako vsaj za zdaj še naprej ostaja član Liverpoola, potem ko je finalist lige prvakov zavrnil še drugo ponudbo Bayerna. Ponudba je vključevala tudi bonus v vrednosti 7,6 milijona evrov, če bi Bavarci trikrat osvojili ligo prvakov in če bi Mane trikrat osvojil Ballon d'Or. To je Liverpool ocenil kot nerealno in zavrnil ponudbo Nemcev. Liverpool, ki ima z Manejem sklenjeno pogodbo do naslednjega poletja, je vrednost senegalskega napadalca ocenil na dobrih 50 milijonov evrov.

Mane se je v Liverpool preselil leta 2016. Takrat je Liverpool za njegove usluge Southamptonu odštel 36 milijonov evrov.

Darwin Nunez je v tem poletju vroča roba. | Foto: Reuters Darwin Nunez je v tem poletju vroča roba. Foto: Reuters Kako se bo odločil Nunez?

Ob tem pa si Redsi v svoje vrste želijo zvabiti nogometaša Benfice Darwina Nuneza, ki je v končani sezoni v vseh tekmovanjih dosegel 34 zadetkov, Benfica pa njegovo vrednost ocenjuje na 100 milijonov evrov. Liverpool naj bi po poročanju tujih medijev za usluge 22-letnega nogometaša na naslov Benfice že poslal ponudbo v vrednosti 80 milijonov evrov. Za Urugvajca se močno zanimajo tudi pri Manchester Unitedu.

Newcastle odkupil Targetta

Angleški nogometni prvoligaš Newcastle pa je dobil prvo okrepitev za novo sezono, ki pa je v klubu že domača. Dokončno je namreč od Aston Ville odkupil pogodbo za levega bočnega igralca Matta Targetta, ki je pol leta zanj igral kot posojen igralec in povsem zadovoljil apetite.

Tako vodstvu kluba zanj ni bilo težko plačati 15 milijonov funtov odškodnine, nogometaš pa je podpisal štiriletno pogodbo. "Zame to ni bila težka odločitev, bolj me je skrbelo, kako se bosta odločila kluba, predvsem Newcastle. Vesel sem, da ostajam tu," je ob podpisu pogodbe dejal Targett, ki mu v Newcastlu pripisujejo veliko vlogo pri ohranitvi prvoligaškega statusa.

"Je odličen fant in vrhunski profesionalec, ki nas nedvomno dela močnejše, zato sem vesel, da vidi svojo prihodnost tukaj," je zadovoljen Eddie Howe, trener ekipe, ki je sezono kljub slabem začetku in grožnji, da bo izpadla, ligo končala na sredini lestvice.

Preberite še:

Luka Modrić
Sportal Zdaj še uradno: Hrvat podaljšal zvestobo Realu
Antonio Rüdiger
Sportal Nemec Chelsea zamenjal za dres Reala
Žan Medved
Sportal Popolna prenova pri Celju
Ne spreglejte