Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 11. 2017,
18.46

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

1

Natisni članek

Santi Cazorla Arsenal poškodba grozljivka

Petek, 3. 11. 2017, 18.46

6 let, 5 mesecev

Santi Cazorla

Čustvena izpoved zvezdnika Arsenala, ki bi skoraj ostal brez noge #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,38

1

Santi Cazorla | Foto Reuters

Foto: Reuters

Španski zvezdnik Santi Cazorla se po poškodbi Ahilove tetive in enoletni odsotnosti počasi vrača, a je še daleč od popolne vrnitve. Če bo šlo vse po načrtih in če ne bo novih zapletov, bi se lahko 32-letni vezist Arsenala na igrišče vrnil okoli novega leta. V čustvenem pogovoru za španski časnik Marca je razkril, kaj vse je preživljal. Vse skupaj spominja na nočno moro.

Španec nikoli ni imel sreče s poškodbami, a da se bo pri njegovi zadnji tako grdo zapletlo, ni pričakoval nihče. Cazorla si je na začetku prejšnje sezone poškodoval Ahilovo tetivo. To je poškodba, ki že tako ali tako zahteva dolgotrajno okrevanje.

Pri Špancu se je vse skupaj dodatno zapletlo. Po operaciji se rana ni celila, šivi so popustili in vse skupaj je privedlo do smrtno nevarne infekcije - gangrene oz. gnitja tkiva in kosti. Šlo je tako daleč, da so zdravniki razmišljali celo o tem, da bi mu amputirali nogo, saj so se bali, da bi lahko okužba ogrozila tudi Špančevo življenje.

Fotografija, ki je Cazorla delil z javnostjo:

Zdravniki niso bili optimisti ...

K sreči so infekcijo uspešno zajezili, a zdravniki niso bili optimistični. "Če se boš lahko še kdaj sprehajal s sinom, boš lahko zelo vesel," je pesimistične besede zdravnikov za Marco razkril nekdanji španski reprezentant.

"Huda infekcija mi je kar za osem centimetrov skrajšala tetivo in uničila del petne kosti," je grozljivko opisal Cazorla. Po tej infekciji je imel kar osem operacij, zdravniki pa so mu odmrlo tkivo nadomestili s kožo z roke. Nič kaj lepo fotografijo, na kateri se vidijo tudi tatuji, ki jih je imel na roki, je delil z javnostjo.

... a Santi se ni dal, nazaj okoli novega leta?

Kljub črnim napovedi je stanje Španca k sreči iz dneva v dan boljše. Zdravniške prognoze je postavil na laž. Nekdanji as Malage že trdo trenira, da bo lahko spet zaigral na najvišji ravni. 

Okrevanje poteka v njegovi rodni Salamanci:

 

One step more, one step closer! #Lookingforwardtoseeyouall!

A post shared by Santi Cazorla (@santicazorla) on

Wenger: Prvi znaki so zelo pozitivni

Optimističen je tudi trener Arsenala Arsene Wenger, ki 32-letnega Španca zagotovo zelo pogreša. "Prvi znaki so zelo pozitivni, a fant ni igral skoraj leto in pol. Ne trenira še na vso moč, potreboval bo nekaj tekem z rezervno ekipo. Če bo šlo vse po načrtih, bo pripravljen po božiču," je povedal francoski strateg na klopi Arsenala.

Prišel iz Malage

Odlični španski vezist, ki velja za enega najbolje tehnično podkovanih nogometašev na svetu, je v London prišel leta 2012. Topničarji so morali Malagi nakazati 19 milijonov evrov, kar pomeni, da so za zdajšnje razmere skoraj zastonj dobili vrhunskega centralnega vezista. 

Cazorla je imel, kot že rečeno, veliko težav s poškodbami, zato je v petih letih za Arsenal zbral le 180 nastopov in dosegel 29 zadetkov. V svojo statistiko je vpisal tudi 50 podaj.

Ne spreglejte