Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 7. 2018,
13.03

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51

1

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo nogomet prestop Real Madrid Juventus

Torek, 3. 7. 2018, 13.03

5 let, 9 mesecev

Cristiano Ronaldo trka na vrata Juventusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51

1

Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ena od ponedeljkovih najbolj udarnih športnih vesti - odhod portugalskega zvezdnika Cristiana Ronalda iz Real Madrida - ima danes nadaljevanje v večini svetovnih medijev. Italijanski časniki poročajo o "totalnem razhodu med Real Madridom in Ronaldom" ter o "podaji Juventusu", španski pa pišejo o 30 milijonih do 2022, ki naj bi jih dobil Portugalec.

Španska Marca, ki je od nekdaj blizu klubu iz španske prestolnice, na široko poroča o prestopu Ronalda v Juventus. "Ne premier liga ne PSG oziroma Kitajska ali Japonska, temveč Juventus je trenutno v najboljšem položaju, da v svoje vrste pripelje Cristiana Ronalda," piše in dodaja, da Italijani zelo dobro poznajo ne več prijateljski odnos med predsednikom Real Madrida Florentinom Perezom in dobitnikom zadnjih dveh priznanj za najboljšega nogometaša na svetu.

Urugvaj, Portugalska
Sportal Cavani z dvema goloma poslal domov Ronaldovo Portugalsko

Juventus je Ronaldu pripravljen odšteti 30 milijonov evrov na sezono do leta 2022, kar je pet milijonov več, kot mu je pred odhodom na svetovno prvenstvo ponudil Real Madrid, hkrati pa plačati odškodnino v višini 120 milijonov evrov, poroča Marca. Ta dodaja, da trenutna odškodnina, zapisana v pogodbi - milijarda evrov - naj ne bi bila takšna težava, saj jo je Real Madrid pripravljen oklestiti na 120 milijonov.

Po poročanju Tuttosporta naj bi Ronaldo pred dnevi zavrnil podaljšanje pogodbe z najuspešnejšim evropskim klubom. 33-letni Portugalec naj bi zavrnil ponudbo v vrednosti dobrih 30,2 milijona evrov. Ronaldo je v preteklosti igral za portugalski Sporting, kariero je nadaljeval pri Manchester Unitedu, zadnjih devet let pa je preživel v Madridu. Kje bo kariero nadaljeval petkratni dobitnik ballon d'ora, za zdaj še ostaja neznanka.

Cristiano Ronaldo
Sportal Ronalda po bolečem izpadu selijo v Italijo

Ronaldo v pogovorih z Juventusom

Ronaldo je prvič namignil, da utegne zapustiti kraljevi klub, takoj po osvojitvi lige prvakov. V intervjuju po zmagi je povedal, da bodo v prihodnjih dneh oziroma mesecih znane informacije o njegovi prihodnosti. "Res je bilo lepo igrati za Real Madrid," je takrat sklenil 33-letni Portugalec.

Italijanski Tuttosport poroča, da je ločitev med Realom in Ronaldom, ki bo februarja praznoval 34. rojstni dan, neizogibna in dokončna. "Samo trije klubi so, ki si lahko privoščijo Ronalda, in to so PSG, Manchester United in Juventus," pišejo Italijani.

Ali bo Ronaldo okrepil Juventus? | Foto: Reuters Ali bo Ronaldo okrepil Juventus? Foto: Reuters

Juventus naj bi bil Ronaldov cilj tudi zaradi dobrih odnosov, ki jih ima italijanski klub z njegovim zastopnikom Jorgejem Mendesom. "Juventus ga pričakuje z odprtimi rokami. Res je, da bodo morali v Torinu narediti nekaj rošad, saj Ronaldo ni poceni, a to bo najmanjša težava po vseh pogovorih, ki vodilne v klubu čakajo v prihodnjih dneh."

Portugalski časnik A Bola poroča, da se igralec oziroma njegov zastopnik že pogovarja z Juventusom. Naslovnica se glasi "Ronaldo je sprejel selitev iz Real Madrida v Juventus", v nadaljevanju pa piše, da se Ronaldo veseli življenja v Torinu.

Odločitev znana v prihodnjih dneh?

Juventus je eden najuspešnejših klubov v Evropi. Torinčani so zadnjih sedem let vselej postali prvaki serije A, dvakrat v zadnjih štirih letih se jim je uspelo prebiti v finale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Juventus je sicer zadnji naslov v ligi prvakov osvojil leta 1996 in ravno prihod Ronalda bi bil lahko zelo pomemben pri prekinitvi 22-letne suše in osvojitvi tretjega naslova lige prvakov. Juventus je sicer pred dnevi podpisal pogodbo z Emrejem Canom, ki je v prejšnjih sezonah igral za Liverpool.

Portugalska je v soboto izpadla iz osmine finala svetovnega prvenstva, kar lahko pomeni, da bi lahko v prihodnjih dneh postalo jasno, kje bo eden najuspešnejših nogometašev vseh časov nadaljeval svojo športno pot.

Cristiano Ronaldo
Sportal Po Messiju s svetovnega prvenstva odfrčal še Ronaldo!
Japonska Belgija
Sportal Bilo je tako mučno in tiho, da jih je poslal kar pod prho
Ne spreglejte