Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 6. 2018,
21.55

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Natisni članek

FIFA SP 2018

Sobota, 30. 6. 2018, 21.55

5 let, 9 mesecev

SP 2018, 17. DAN (OSMINA FINALA)

Po Messiju s svetovnega prvenstva odfrčal še Ronaldo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po Lionelu Messiju, ki je z Argentino izpadel po spektakularni tekmi proti Franciji (3:4), se od svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji poslavlja tudi Portugalska Cristiana Ronalda, ki je v osmini finala izpadla proti Urugvaju. Južnoameričane je do zmage z 2:1 popeljal dvakratni strelec Edinson Cavani.

V Sočiju je Urugvaj povedel že po sedmih minutah igre, ko je v polno po podaji Luisa Suareza meril Edinson Cavani. Do konca polčasa se izid ni spremenil, na začetku drugega pa so se evropski prvaki Portugalci vrnili v igro, ko je v 55. minuti z glavo zadel branilec Pepe.

Toda Cristiano Ronaldo in soigralci so že sedem minut pozneje doživeli novo hladno prho, z lepim golom, svojim drugim na tekmi in tretjim na prvenstvu, je Urugvajce v novo vodstvo v 62. minuti popeljal Cavani. Zvezdnik PSG je moral zaradi poškodbe z igrišča osem minut pozneje, a so njegovi soigralci zdržali napade in dosegli zmago.


Fotoutrinki osmine finala:

Fotogalerija
1 / 47

Mbappe zasenčil Messija in ga poslal iz Rusije

V prvi tekmi dneva je v Kazanu Francija s 4:3 premagala Argentino v do zdaj najbolj spektakularni tekmi letošnjega svetovnega prvenstva, na delu na svetovnih prvenstvih pa smo morda zadnjič videli Lionela Messija, ki se je tokrat izkazal z dvema podajama, a poraza Argentine ni mogel preprečiti.

Razočarani Lionel Messi ni mogel preprečiti izpada Argentine. | Foto: Reuters Razočarani Lionel Messi ni mogel preprečiti izpada Argentine. Foto: Reuters

Junak tekme je bil komaj 19-letni francoski napadalec Kylian Mbappe, ki je zabil dva gola in izsilil tudi enajstmetrovko, s katere je Francoze na začetku tekme v vodstvo popeljal Antoine Griezmann. Pred koncem polčasa so z mojstrskim golom Argentinci izenačili, na začetku drugega dela igre pa jih je v vodstvo popeljal Gabriel Mercado.

Toda vodstvo Argentincev ni zdržalo dolgo. V 57. minuti je izid na 2:2 poravnal Benjamin Pavard, ki je poskrbel za še en mojstrski gol. V 64. in 68. minuti pa je na sceno stopil Mbappe, zabil dva gola in odločil tekmo. Gol Kuna Agüera v sodnikovem podaljšku je bil premalo in Argentincem je zmanjkalo časa za nov preobrat.

Cristiano Ronaldo
Sportal Prvo pravilo Portugalcev: Ronaldo potrebuje pomoč

 

SP 2018, osmina finala:

Kdo je danes na delu:

Sportal Francija
Sportal Argentina
Sportal Urugvaj
Sportal Portugalska

Kje danes potekata tekmi osmine finala?

Kazan 2018
Sportal Kazan
Soči Štadion SP 2018 Rusija
Sportal Soči
Ne spreglejte