Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
30. 6. 2018,
13.20

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

1

Natisni članek

Urugvaj Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Portugalska FIFA SP 2018

Sobota, 30. 6. 2018, 13.20

5 let, 9 mesecev

Napoved pred srečanjem Urugvaj – Portugalska

Prvo pravilo Portugalcev: Ronaldo potrebuje pomoč

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

1

Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Drugi dvoboj osmine finala na svetovnem prvenstvu v Rusiji ponuja poslastico, na kateri ne bo manjkalo nogometnih zvezdnikov. Evropski prvak Portugalska bo s Cristianom Ronaldom ob 20. uri v Sočiju poskušal prekrižati načrte dvakratnemu svetovnemu prvaku Urugvaju, ki je v skupini A nanizal tri zmage in kot edini ohranil mrežo nedotaknjeno prav na vseh tekmah.

Urugvaj – Portugalska /danes 20.00/

Štadion Fišt v Sočiju, kapaciteta 44.287 sedišč, sodnik Cesar Arturo Ramos (Mehika)

Verjetni začetni postavi:
Urugvaj (4-4-2): Muslera; Varela, Gimenez, Godin, Caceres; Nandez, Torreira, Vecino, Bentancur; Cavani, Suarez
Portugalska (4-4-2): Patricio; Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro; Quaresma, Moutinho, Carvalho, Mario; Guedes, Ronaldo

Zvečer se bosta spoprijeli reprezentanci, ki na letošnjem svetovnem prvenstvu še nista izgubili. Medtem ko je Urugvaj nanizal tri zmage, pa so Portugalci dvakrat remizirali, na zadnji tekmi, ko so morali za napredovanje ostati neporaženi proti Iranu, pa so nevarno viseli na robu izpada. Perzijci so v zadnjih sekundah zapravili izjemno priložnost za zmago, ki bi poskrbela za prvovrstno senzacijo, saj bi SP 2018 ostal brez evropskih prvakov in velikega zvezdnika Cristiana Ronalda.

hrvaška argentina
Sportal Slovenski športniki v vlogi nogometnih gledalcev

Ronaldo še ni zadel v polno v izločilnem delu

Cristiano Ronaldo se je prebil med 16 najboljših skozi šivankino uho. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo se je prebil med 16 najboljših skozi šivankino uho. Foto: Reuters Da je Portugalec pod pritiskom, je dokazoval že prekršek, ko je s komolcem udaril Iranca, nato pa jo ob ostrih protestih Irancev srečno odnesel le z rumenim kartonom. Proti Iranu je prekinil strelski niz, zapravil strel z bele točke in ostal pri štirih zadetkih, s katerimi na lestvici najboljših strelcev gleda v hrbet le Harryju Kanu.

Ga lahko danes dohiti ali celo prehiti? Odkar nastopa na svetovnih prvenstvih, to počne od leta 2006, še ni zadel v polno na tekmi izločilnega dela. Se bo prvenca veselil danes, ko bo imel opravka z Urugvajem, najbolj trdno obrambo skupinskega dela SP 2018, saj je ostala kot edina nepremagana na vseh treh tekmah?   

Argentina Nigerija
Sportal Najboljši od najboljših na SP 2018 #foto

Tabarez se odlično razume z igralci

Lahko Luis Suarez danes zasenči prvega zvezdnika Portugalske? | Foto: Reuters Lahko Luis Suarez danes zasenči prvega zvezdnika Portugalske? Foto: Reuters ''Urugvaj je tipični predstavnik Južne Amerike. Zadetkov ne prejema le na tem svetovnem prvenstvu, ampak že vse leto. Oscar Tabarez vodi reprezentanco najdlje od vseh selektorjev na SP. To pomeni, da je z igralci stkal zelo močno vez,'' opozarja Fernando Santos. Portugalski strateg je na SP 2014 popeljal Grčijo med najboljših 16, z domovino pa želi storiti še korak naprej.

''Moramo igrati kot ekipa. Če bo Ronaldo poskušal igrati sam, bomo izgubili. Upam, da bomo kot moštvo vsaj tako dobri kot Urugvaj, nato pa lahko Ronaldo naredi razliko v našo prid,'' je izpostavil portugalski selektor, ki se zaveda, da bo imel njegov prvi as danes opravka z izjemno jekleno obrambo, ki ji dirigira Oblakov soigralec Diego Godin.

Sportal Messi res ne uživa, ko igra za Argentino?

Danes se obeta goreč obračun številnih zvezdnikov. Največ jih igra v napadu. Pri Portugalski je v ospredju kapetan Ronaldo, ki je v 153 nastopih dosegel 85 zadetkov, pri Urugvaju pa sta najboljša strelca Luis Suarez, na 101 tekmi se je veselil 53 zadetkov, in njegov dolgolasi rojak Edinson Cavani.

Dvakratni svetovni prvaki so edini, ki na SP 2018 še niso prejeli zadetka. Egipt in Savdsko Arabijo so ugnali z 1:0, Rusijo pa kar s 3:0. | Foto: Reuters Dvakratni svetovni prvaki so edini, ki na SP 2018 še niso prejeli zadetka. Egipt in Savdsko Arabijo so ugnali z 1:0, Rusijo pa kar s 3:0. Foto: Reuters

''Moramo se pokazati še v boljši luči kot na tekmi z Rusijo, saj bo vsak dvoboj osmine finala izjemno zahteven,'' razmišlja 71-letni Oscar Tabarez, ki v nogometu najbolj spoštuje uravnoteženost med napadom in obrambo. V obrambo se vrača Jose Gimenez, ki se je poškodoval proti Rusiji, pri Portugalcih pa sta nared Gelson Martins in Raphael Guerreiro. Joao Moutinho se vrača v prvo zasedbo, nastop Williama Carvalha pa je pod vprašajem.

VAR Kolaž
Sportal VAR ni prepričal vseh Slovencev

Kaj pravi stavnica?

Stavnice v vlogo večjega favorita ne postavljajo nobene reprezentance. Kvoti Urugvaja in Portugalske sta skoraj enaki. Več o kvotah ...

Ne spreglejte