Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
30. 6. 2018,
9.05

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

2

Natisni članek

FIFA SP 2018

Sobota, 30. 6. 2018, 9.05

5 let, 9 mesecev

Napoved pred srečanjem osmine finala Francija - Argentina

Messi res ne uživa, ko igra za Argentino?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

2

V uvodnem dvoboju osmine finala svetovnega prvenstva v Rusiji se bosta v Kazanu ob 16. uri pomerili Francija in Argentina. V skupinskem delu so boljši vtis pustili galski petelini, gavči pa so prepričani, da je danes napočil dan za zgodovinski prvi zadetek Lionela Messija na tekmi izločilnega dela svetovnega prvenstva.

Francija – Argentina /16.00/

Kazan Arena, kapaciteta 42.873 sedežev, sodnik Alireza Faghani (Iran)

Verjetni začetni postavi:
Francija (4-2-3-1): Lloris; Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez; Kante, N'Zonzi; Matuidi, Griezmann, Mbappe; Giroud.
Argentina (4-3-3): Armani; Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico; Mascherano, Banega, Perez; Messi, Higuain, Di Maria.

Zdaj gre zares. Svetovno prvenstvo v Rusiji se je prevesilo v izločilni del, ko reprezentance čakajo na tekme, po katerih si ne morejo več privoščiti popravnega izpita. Že v uvodni tekmi osmine finala se bosta pomerila velikana. Dva nekdanja svetovna prvaka, ki sta v skupinskem delu pokazala različna obraza.

Argentina, navijači
Sportal Argentina je ponorela: osmrtnice, lovec na glavo Maradona in množična selitev

Umtiti: Messi je drugačen v reprezentanci kot pri Barceloni

Samuel Umtiti in Lionel Messi sta pri Barceloni soigralca, danes bosta velika tekmeca. | Foto: Reuters Samuel Umtiti in Lionel Messi sta pri Barceloni soigralca, danes bosta velika tekmeca. Foto: Reuters Francozi so dajali občutek, da sploh niso pokazali vsega, kar znajo, a so vseeno brez večjih stresov osvojili prvo mesto v skupini, Argentinci pa so do osmine finala prehodili dramatično pot, polno zasukov. Večkrat so se znašli v ogromnih težavah, nazadnje pa z zadetkom Marcosa Roja, branilca, ki pri Manchester Unitedu sploh ni standarden, tri minute pred koncem le dosegli zlata vredno zmago nad Nigerijo in napredovanje med najboljših 16.

Na tej tekmi je prvi zadetek na SP 2018 dosegel kapetan Lionel Messi. ''Messi je drugačen v dresu reprezentance kot pri Barceloni. V Argentini ga obkrožajo drugačni soigralci, ki negujejo drugačen slog igre. Nekajkrat jih je rešil, a ne more vsega postoriti sam,'' je pred velikim obračunom dejal Samuel Umtiti, francoski branilec, ki si v Barceloni deli slačilnico z Messijem.

Didier Deschamps
Sportal Ob vprašanju o zvezdniku Reala obmolknil

Sampaoli: Motijo se

Če bi Jorge Sampaoli danes izločil Francijo, bi mu navijači hitro odpustili neprepričljive predstave v skupinskem delu in kvalifikacijah za SP. | Foto: Getty Images Če bi Jorge Sampaoli danes izločil Francijo, bi mu navijači hitro odpustili neprepričljive predstave v skupinskem delu in kvalifikacijah za SP. Foto: Getty Images Največji zvezdnik Argentine je pred srečanjem s Francijo v središču pozornosti. Nogometna javnost od njega pričakuje kar največ, njegov selektor Jorge Sampaoli pa je izpostavil njegovo toplo človeško plat.

''Je zelo čuteča oseba. Joka, trpi, ko pa Argentina zmaga, je zelo srečen. Videl sem ga že tako žalostnega kot tudi srečnega. Ljudje govorijo, da ne uživa, ko igra za Argentino. Motijo se, to ne drži,'' ga brani selektor gavčev, ki je po skromnih predstavah v skupini D na svoj račun poslušal ogromno kritik. Tudi takšnih, da je zgolj lutka in da prave odločitve v moštvu vleče prav kapetan.

Messi, zanimivo, še ni dosegel zadetka v izločilnem delu SP. Niti v Nemčiji (2006), JAR (2010) in Braziliji (2014). ''Prepričan sem, da ima Francija načrt, kako Messija odsekati od igre, a imamo tudi mi načrt, kako mu olajšati igro. Bomo videli, komu se bo uresničil načrt,'' napoveduje Sampaoli in dodaja: ''Messi potrebuje podporo preostalih soigralcev. Šele takrat lahko pokaže tisto, kar zna.''

VAR Kolaž
Sportal VAR ni prepričal vseh Slovencev

Če bo Sampaoli v zvezni vrsti ohranil Enza Pereza, bo prvič, odkar vodi Argentino, to bo njegova 15. tekma na vročem stolčku, izbral enako enajsterico kot na prejšnji tekmi.

Francozi želijo posnemati Hrvate

Hrvaška je prizadejala Argentini visok poraz s 3:0. | Foto: Getty Images Hrvaška je prizadejala Argentini visok poraz s 3:0. Foto: Getty Images Pri Francozih se veliko pričakuje od najboljšega strelca, soigralca Jana Oblaka pri madridskem Atleticu. ''Upam, da bom dvignil raven. Podobno je bilo že na zadnjem Euru,'' meni Antoine Griezmann, ki je bil na EP 2016 najboljši igralec turnirja, najboljše predstave pa je pokazal šele v izločilnem delu. Skupno je takrat dosegel šest zadetkov, v Rusiji je za zdaj pri enem, ki ga je z bele točke zabil Avstralcem.

Francozi bodo poskušali posnemati Hrvate, ki so proti Argentini dobili bitko v zvezni vrsti, zmagali s 3:0 in Messija odrezali od igre, tako da ni prejel veliko uporabnih žog. Pri tem bosta imela pomembno vlogo N'Golo Kante in Blaise Matuidi.

Kdo bo prvi četrtfinalist SP 2018?

  • Francija
    56,52 %
    273 glasov
  • Argentina
    43,48 %
    210 glasov
Oddanih 483 glasov

Antoine Griezmann in Didier Deschamps imata na SP v Rusiji velike načrte. | Foto: Reuters Antoine Griezmann in Didier Deschamps imata na SP v Rusiji velike načrte. Foto: Reuters

Galski petelini so za razliko od Argentincev lahko na zadnji tekmi skupinskega dela spočili nekatere izmed najboljših obremenjenih igralcev, Benjamin Mendy pa zaradi poškodbe mišice ne bo kandidiral za udarno enajsterico.

Argentina Nigerija
Sportal Najboljši od najboljših na SP 2018 #foto

Francija je na svetovnem prvenstvu nazadnje proti južnoameriškemu tekmecu izgubila leta 1978. Prav proti gavčem, ki so takrat na domačih tleh prvič postali svetovni prvaki.

Kaj pravi stavnica?

Stavnice v vlogo favorita postavljajo Francijo. Več o kvotah ...

 

Ne spreglejte