Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 6. 2018,
10.40

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

Natisni članek

FIFA SP 2018 Štefan Hadalin Mitja Robar Luka Janežič Mihael Žgank Benjamin Savšek

Sobota, 30. 6. 2018, 10.40

5 let, 9 mesecev

Anketa o SP 2018 med slovenskimi športniki

Slovenski športniki v vlogi nogometnih gledalcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

1

hrvaška argentina | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Med svetovnim prvenstvom v Rusiji se vse vrti okrog nogometa. Kako nogometni spektakel, ki bo trajal do 15. julija, doživljajo znani slovenski športniki, ki na svojih treningih in tekmah nimajo opravka z nogometno žogo, ampak drugimi rekviziti? Za koga navijajo, kdo je njihov favorit, kdo jih je najbolj presenetil, razočaral, kateri prizor se jim najprej odvrti pred očmi, ko pomislijo na SP 2018?

Kako največji nogometni praznik, ki se zgodi na vsake štiri leta, doživljajo alpski smučar, atlet, hokejist, judoist in kanuist? Za odgovor smo pocukali za rokav Štefana Hadalina, Luko Janežiča, Mitjo Robarja, Mihaela Žganka in Bejamina Savška. Postavili smo jim štiri vprašanja.

Sportal Messi res ne uživa, ko igra za Argentino?

1. Kdo bo svetovni prvak, kdo pa najboljši nogometaš SP 2018?

Štefan Hadalin čuti, da bi lahko Hrvaška letos v Rusiji šla do konca. | Foto: Ana Kovač Štefan Hadalin čuti, da bi lahko Hrvaška letos v Rusiji šla do konca. Foto: Ana Kovač Štefan Hadalin: Uvodoma bi rad poudaril, da sem nogometni laik, a moj tihi favorit je Hrvaška. Če ne bodo premagali sami sebe, lahko s preudarno igro, ognjevitostjo in že večkrat pokazano mentaliteto pridejo zelo daleč. Če jim uspe veliki met, bo verjetno prvo ime Luka Modrić. Odpisati pa ne gre niti Mihael Žgank pripisuje največje možnosti za osvojitev svetovnega naslova Portugalski, ki bi s tem po evropskem naslovu (2016) osvojila še eno veliko lovoriko. | Foto: STA , Mihael Žgank pripisuje največje možnosti za osvojitev svetovnega naslova Portugalski, ki bi s tem po evropskem naslovu (2016) osvojila še eno veliko lovoriko. Foto: STA , Anglije, pri kateri izstopa Harry Kane.

Luka Janežič: Svetovni prvak bo Belgija. Drugače navijam za Portugalsko in potihoma navijam za njo in Cristiana Ronalda, saj sem tudi navijač madridskega Reala. Če pa hočem biti realen, se mi zdi, da bo letos na svetovnem vrhu malce spremembe. Belgijska ekipa je res dobra. Resda ima težak žreb do finala, a bi se ji lahko posrečilo. Kar pa se tiče najboljšega igralca, bo to verjetno nekdo izmed najboljših strelcev. Upam, da bo to Ronaldo.

Mitja Robar: Nisem privrženec nobene reprezentance na prvenstvu, so me pa Angleži do zadnje tekme skupinskega dela najbolj navdušili. Zagotovo privoščim reprezentancam nekdanje skupne države. Malo mi je bilo žal Srbov, Hrvati imajo zelo dobro ekipo in bi lahko kaj naredili. Ne simpatiziram z nikomer, za nikogar mi ne bo žal, če bo izpadel. Glede na dozdajšnje predstave je težko reči, kdo bo prvak. Zdi se mi, da so Brazilci do zdaj igrali toliko, kot so morali, tako da ni realno sklepati na podlagi skupinskega dela. Če moram izbrati nekoga, pa ... Angleži so sicer res dobro igrali, a nisem prepričan, da bodo prvaki. Morda Brazilci, ki so vedno med favoriti, ali pa Belgijci. Dobro so odigrali. Bom rekel kar Belgijci. Kar pa se tiče najboljšega nogometaša, upam, da to ne bo Ronaldo (smeh). Ne, šala. Morda bo pa Harry Kane.

Mihael Žgank: Naslov svetovnega prvaka bo v Rusiji osvojila Portugalska, najboljši igralec pa njen kapetan Cristiano Ronaldo.

Benjamin Savšek: Morda bi lahko prvenstvo osvojili Hrvati, glede na to, kakšne tekme so prikazali v predtekmovanju. Če bi moral izbrati najboljšega igralca, je to Cristiano Ronaldo. Kar se tiče Lionela Messija, se mi zdi, da se še vedno ne znajde tako dobro v argentinski reprezentanci kot pri Barceloni.

VAR
Sportal Soba v Moskvi, ki bo za vedno spremenila nogomet. Na bolje.

2. Kateri trenutek z dozdajšnjega dela SP 2018 je na vas naredil največji vtis?

Diego Armando Maradona je s svojim vedenjem na tekmah Argentine pustil močan vtis na Luko Janežiča. | Foto: Getty Images Diego Armando Maradona je s svojim vedenjem na tekmah Argentine pustil močan vtis na Luko Janežiča. Foto: Getty Images Štefan Hadalin: Igra Hrvaške. Zakaj? Zaradi enotnosti na igrišču. Res je, imajo odlične posameznike, a pomembno je, da igra teče. Je zelo povezana. Veliko dobrega sem videl tudi pri Belgijcih, ki za razliko od Eura 2016 delujejo bolj zrelo. Preseneča pa me tudi Anglija. To je ekipa dobrih igralcev, a brez tistih zares največjih zvezdnikov, kakršne imajo Argentinci, Nemci …

Luka Janežič: Diego Armando Maradona na tekmah Argentine v častni loži (smeh). In sodniški sistem VAR. Bilo je toliko enajstmetrovk, kot še nikoli. Res veliko.

Mitja Robar: Uvodni predstavi Anglije. Igrala je mladostno, z veliko želje, pri nekaterih reprezentancah na tem prvenstvu pa se mi zdi, kot da se jim ne da. Na primer Argentini.

Mihael Žgank: Proslavljanje zadetka Michyja Batshuayija po zmagovalnem zadetku Belgije proti Angliji, ko je brcnil žogo, ta pa se je od vratnice odbila neposredno v njegovo glavo. To si bom res zapomnil.

Benjamin Savšek: Zmaga Hrvaške nad Argentino s 3:0. Hrvati so do zdaj res navdušili, sploh ko so Argentincem zabili kar tri gole. Ta tekma je bila res zanimiva.

Sportal Smo pravkar videli najbolj smešen trenutek SP 2018? #video

3. Katero je za vas največje razočaranje letošnjega prvenstva?

Mitja Robar je pričakoval bistveno več od Argentine. | Foto: Vid Ponikvar Mitja Robar je pričakoval bistveno več od Argentine. Foto: Vid Ponikvar Štefan Hadalin: Nemčija. Veliko zvezdnikov, a slaba igra. Argentina, za katero sem nekoč zavzeto navijal, je sicer preživela, a v zadnjih izdihljajih. Za moj okus igrajo grd nogomet. Tudi od Španije sem pričakoval malce več. Sta pa to seveda dve ekipi, ki še lahko popravita vtis.

Luka Janežič: Zagotovo Nemčija. Po svoje so me razočarale vse favoritinje, vse ekipe, ki slovijo kot najboljše, a niso pokazale tistega, kar bi od njih pričakovali. Tudi Francija in Brazilija. Je pa tudi res, da se prvenstvo začenja zares šele z osmino finala.

Mitja Robar: Argentinci. Kar so prikazali na večini tekem, je bila res ena velika žalost. Sploh ni bilo za gledati. Brez želje so bili. Kot bi jih nekdo prisilil, da morajo tam igrati. Rezultatsko so najbolj razočarali Nemci, glede na igro, kar sem gledal, pa Argentina, ki ji je sicer uspelo napredovati.

Mihael Žgank: Najbolj me je razočaral Egipt. Od njega sem pričakoval več.

Benjamin Savšek: Razočaran sem nad nemško ekipo. Nisem pričakoval, da se bodo tako kmalu poslovili, glede na to, da so branili naslov svetovnega prvaka, ampak takšen je šport.

Argentina Nigerija
Sportal Najboljši od najboljših na SP 2018 #foto

4. Koliko tekem SP 2018 ste si ogledali?

Benjamin Savšek je vesel, da se lahko z ogledi posameznih tekem SP 2018 malce odklopi od napornih priprav. | Foto: Nina Jelenc Benjamin Savšek je vesel, da se lahko z ogledi posameznih tekem SP 2018 malce odklopi od napornih priprav. Foto: Nina Jelenc Štefan Hadalin: Spremljal sem večino večernih tekem in tiste ob koncu tedna. Žal sem premalo spremljal tekme iz skupine A. Videl pa sem tekme Srbije, Hrvaške, Belgije, Anglije … A pravi del prvenstva šele prihaja.

Luka Janežič: Približno 80 odstotkov. Ogledal sem si vse večerne tekme, uspelo pa mi je ujeti tudi večino popoldanskih. Tako bo tudi v prihodnje.

Mitja Robar: Spremljal sem poznopopoldanske in večerne tekme, medtem ko najbolj zgodnjih zaradi obveznosti nisem gledal. Večerne dvoboje smo si s kolegi večinoma ogledali. Tekme, ki so na papirju nezanimive, kakšno Panamo, sem izpustil. Takšen navdušenec namreč nisem. Rad pogledam dober nogomet. Nadaljevanje, izločilne boje bom zagotovo podrobneje spremljal. Verjetno vse, če bo čas dopuščal.

Mihael Žgank: Približno polovico.

Benjamin Savšek: Čeprav sem zaseden s tekmovanji, sem si lahko ogledal tudi nekaj tekem. Tako sem se lahko malce odklopil pred pomembnimi tekmami. Zaradi natrpanega urnika si le redkokatero tekmo lahko pogledam v celoti, a redno spremljam rezultate. Komaj čakam izločilne dvoboje.

VAR Kolaž
Sportal VAR ni prepričal vseh Slovencev
Ne spreglejte