Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
14. 6. 2014,
7.31

Osveženo pred

2 tedna, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Iker Casillas Slovenija Španija gol

Sobota, 14. 6. 2014, 7.31

2 tedna, 2 dneva

Cime dobro ve, kako se počutita Robben in van Persie

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Španija je na uvodni tekmi svetovnega prvenstva doživela pravi polom proti Nizozemski. Kako lahko spraviš žogo za hrbet vratarja Ikerja Casillasa, dobro ve Sebastjan Cimerotić.

Španski vratar Iker Casillas je moral v petek proti Nizozemcem po žogo v gol kar petkrat. S 33 leti velja zdaj že za zelo izkušenega vratarja, ki je prvič na največjem tekmovanju branil pred natanko 12 leti na svetovnem prvenstvu na Japonskem in v Južni Koreji – na Euru 2000 je bil v reprezentanci, a je le sedel na klopi. Na Daljnem vzhodu je prevzel dirigentsko palico v vratih, potem ko se je pred prvenstvom poškodoval Santiago Canizares.

In eden od tekmecev nogometašev z Iberskega polotoka je bila tedaj tudi naša izbrana vrsta na čelu s selektorjem Srečkom Katancem. Španci so takrat prek Raula in Valerona povedli z 2:0, Slovenija pa je po izjemni akciji Milenka Ačimovića in Sebastjana Cimerotića v 82. minuti znižala na 1:2 – na koncu je bilo 1:3. Poigrala sta se s špansko obrambo, Casillasa pa je na koncu premagal Cime, ki se, jasno, rad spominja velikega trenutka, saj je bil to zgodovinski gol za našo malo državo na svetovnih prvenstvih.

"Če mi je kaj ostalo v spominu, je nastop na svetovnem prvenstvu in prvi uradni gol. Sanje vsakega nogometaša so, da zaigra na največjem tekmovanju na svetu. Če da povrh vsega še gol, so toliko slajše. Ta gol in dan sta bila nekaj posebnega," je zavrtel film nekoliko nazaj Cime, ki dobro ve, kako sta se v petek počutila Nizozemca Robin van Persie in Arjen Robben, ki sta celo dvakrat premagala Casillasa na največjem nogometnem spektaklu – Nizozemska je slavila zmago s 5:1.

"Spomnim se, da sva z Miletom odigrala dvojno podajo. Pravzaprav sva preigrala in izigrala celotno obrambo Španije. Na koncu sem se znašel iz oči v oči s Casillasom in ga premagal. Čustva ob takšnem golu so povsem drugačna kot na tekmah za klub. Težko jih je opisati," je še dejal Cimerotić, ki sicer na tem prvenstvu navija za Španijo, njegov prvi favorit pa je Argentina na čelu z Lionelom Messijem, ki bo v nedeljo zvečer po našem času igrala prvo tekmo v Braziliji – njen tekmec bo Bosna in Hercegovina.

Ne spreglejte