Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 6. 2018,
12.17

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51

2

Natisni članek

FIFA SP 2018 Diego Armando Maradona

Nedelja, 17. 6. 2018, 12.17

5 let, 10 mesecev

Zgodba je dobila preobrat: Maradona se je opravičil zaradi kajenja in zanikal rasizem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,51

2

Diego Maradona | Foto Reuters

Foto: Reuters

Potem ko so v javnosti hitro zaokrožile informacije o neprimernem vedenju nekdanjega nogometnega superzvezdnika Diega Armanda Maradone, ki je včeraj na tribuni štadiona Spartak v Moskvi med ogledom tekme med Argentino in Islandijo kadil, se sumljivo praskal po nosu in posmehoval azijskim navijačem, je Argentinec na družbenih omrežjih opisal svojo plat medalje.

Diego Maradona | Foto: Reuters Foto: Reuters

Za kajenje se je opravičil, češ da ni vedel, da v Rusiji velja protikadilski zakon. "Opravičujem se, tudi organizatorju. Gremo Argentina, podprimo naše fante bolj kot kadarkoli prej," je zapisal na Instagramu.

Kajenje je prepovedano na vseh 12 štadionih, ki gostijo tekme 21. nogometnega mundiala v Rusiji.

-> Vse, kar morate vedeti o SP 2018

Hrvaška Nigerija
Sportal Hrvati po avtogolu in 11-metrovki ugnali Nigerijo, Messi se drži za glavo

Dotaknil se je tudi obtožbe o neprimernem odzivu do južnokorejskih navijačev, ki ga je v zapisu na Twitterju opisala Jacqui Oatley, voditeljica televizije ITV. "Maradona zdaj ni več tako kul. Nekaj južnokorejskih navijačev ga je poklicalo po imenu, on pa jim je vrnil z nasmeškom, poljubom in jim pomahal, nato pa se je obrnil na stran in zavil z očmi, kar je bila jasna rasistična poteza. Vsi, ki smo to videli, smo osupli," je zapisala na Twitterju. Pri grajanju Maradone jo je podprla tudi voditeljica Seema Jaswal, ki je zapisala, da bi "Maradona moral vedeti bolje".

Islandija Argentina
Sportal Filmski režiser razkril, kako je prelisičil Messija in postal junak
Sportal Nor prizor iz Rusije: medved, ki piha v vuvuzelo!

No, zdaj je svojeglavi Argentinec osvetlil še svojo plat zgodbe, ki je precej drugačna od prvotne.

"Zavedam se, da na svetovnem prvenstvu ljudje iščejo zgodbe, a glede tega, kar se je zgodilo, želim biti povsem jasen. Danes sem na štadionu, kjer se je dogajalo vse mogoče, prisotnih je bilo veliko čustev, opazil skupino ljudi, ki je obkrožala fanta iz Azije, oblečenega v majico z napisom Argentina, ki nas je snemal. Na daleč sem jim skušal povedati, kako lepo se mi zdi, da celo Azijci navijajo za Argentino. To je vse, dajte, no," je zapisal na Instagramu, kjer ima več kot dva milijona sledilcev.

 

I understand better than anyone that in theWorld Cup people are looking for news everywhere, but I want to be clear with this: today, in the stadium, among so many demonstrations of affection from the people, I was struck by a group of people around a fan who filmed us, an Asian boy wearing an Argentina T-shirt. I, from afar, tryed to tell them how nice it seemed to me that even the Asians cheer for us. And that's all, guys, come on. - - - - - - - Yo entiendo mejor que nadie que en tiempos de Mundial la gente busca noticias por todos lados, pero vamos con calma: hoy, en el estadio, entre tantas demostraciones de cariño de la gente, me llamó la atención la de un grupo que estaba alrededor de un hincha que nos filmaba, un muchacho asiático que llevaba una remera de la Argentina. Yo, desde lejos, intenté decirles lo lindo que me parecía que hasta los asiáticos hincharan por nosotros. Y eso es todo, muchachos, por favor. - - - - - - - Capisco meglio di chiunque altro che durante i Mondiali la gente sia sempre alla ricerca della notizia a tutti i costi, ma andiamoci piano: oggi, allo stadio, tra le tante dimostrazioni d'affetto della gente, la mia attenzione è stata attratta da un gruppo di persone intorno ad un tifoso che ci stava filmando, un ragazzo asiatico che indossava una maglia dell'Argentina. Io, da lontano, ho cercato di dirgli quanto mi sembrava bello che perfino gli asiatici tifassero per noi. E questo è quanto, ragazzi. Per favore.

A post shared by Diego Maradona Oficial (@maradona) on

 

Dve uri? Zakaj že?

Že tako vpadljiv Maradona, ki je v Rusiji službeno - nogometno dogajanje bo namreč analiziral na eni od italijanskih televizij, na venezuelski televiziji TeleSur pa bo imel celo svojo nogometno oddajo z naslovom From the 10's Hand - je na štadionu izstopal zaradi še ene malenkosti. Na rokah je nosil dve uri, kar tudi sicer počne vedno, kadar je v tujini. Na eni uri ima čas nastavljen na argentinskega, na drugi pa na čas v državi gostiteljici.

Diego Maradona | Foto: Reuters Foto: Reuters

SP Mehika 1986
Sportal SP 1986: Če bi to naredil danes, bi šel v zapor

Argantinski nogometni bog je v času svoje kariere med letoma 1982 in 1994 nastopil na štirih mundialih in za gavče, s katerimi je leta 1986 postal svetovni prvak, zbral 34 golov. V zgodovini bo zapisan tudi kot nogometaš z "božjo roko". Na tekmi proti Angliji na SP leta 1986 si je namreč pomagal z roko.

Diego Maradona | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ne spreglejte