Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
20. 10. 2014,
12.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Samir Handanović Josip Iličić Valter Birsa Jan Oblak Jan Oblak Zlatan Ljubijankić

Ponedeljek, 20. 10. 2014, 12.36

7 let, 12 mesecev

Čeprav je branilec, je Slovenec med najboljšimi strelci v Ukrajini

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski nogometni reprezentant, branilec Gregor Balažic, se je v Ukrajini še četrtič v tej sezoni vpisal med strelce in poskrbel za prekinitev črnega niza Karpatija iz Lvova.

Samir Handanović: Inter v prvi italijanski ligi zmage ne pozna že tri tekme zapored. Tokrat je remiziral z 2:2 v gosteh pri Napoliju, potem ko je izenačujoči gol dosegel v zadnji minuti. Ljubljančan je vrata črno-modrih spet branil vso tekmo.

Vid Belec: V prvi turški ligi je s Konyasporjem pred domačimi navijači remiziral proti carigrajskemu Basaksehirju z 0:0. Zanimivo, na igrišče je prišel po 54 minutah igre in dobro opravil svoje delo.

Jan Oblak: Sedel je na klopi madridskega Atletica, ki je v prvi španski ligi doma z 2:0 odpravil Espanyol.

Gregor Balažic: Bil je veliki junak zmage Karpatija v prvi ukrajinski ligi nad Mariupolom z 1:0. Na igrišče je pri izidu 0:0 vstopil v 82. minuti, v tretji minuti sodnikovega podaljška pa z golom, zadel je z glavo, poskrbel, da je Karpati zmagal po dolgih štirih tekmah čakanja. To je bil že njegov četrti prvenstveni gol v tej sezoni v vsega devetih tekmah. Zanimivo, da je, čeprav je branilec, najboljši strelec Karpatija.

Mišo Brečko: Po treh zaporednih porazih v prvi nemški ligi je Köln doma z 2:1 premagal Borussio Dortmund in na najlepši mogoč način prebrodil krizo. Žal tokrat brez pomoči Trboveljčana, sicer kapetana kluba, ki si je tekmo po daljšem času ogledal s klopi.

Boštjan Cesar: V prvi italijanski ligi je Chievo izgubil v gosteh pri Romi z 0:3 in vse tri gole prejel že v prvem polčasu. Kapetan slovenske reprezentance ni igral, na igrišče je stopil šele 20 minut pred koncem tekme.

Branko Ilić: Beograjski Partizan je v prvi srbski ligi spet zmagal in ima po osmih krogih maksimalen izkupiček. Tokrat je Ilić okusil slast igranja na velikem derbiju, Partizanu je pomagal do zmage z 1:0 nad Crveno zvezdo. Spet je igral na položaju zadnjega veznega igralca in bil med najboljšimi na igrišču, kjer je prebil vseh 90 minut. Izkušeni reprezentant, ki je na tem položaju igral, ko je bil še član ljubljanske Olimpije, utegne biti rešitev za Srečka Katanca na igralnem položaju, na katerem selektor, vsaj zdi se tako, še vedno išče pravega kandidata.

Dominic Maroh: Slovenski reprezentant z nemškim potnim listom tokrat zaradi poškodbe ni sodeloval pri velikem skalpu Kölna v prvi nemški ligi. Kozlički so z 2:1 doma premagali Borussio Dortmund.

Martin Milec: V prvi belgijski ligi je pri porazu Standarda pred domačimi navijači proti Zulte-Waregemu z 1:2 sodeloval vso tekmo in si prislužil rumeni karton.

Andraž Struna: V prvi grški ligi bo s Pas Giannino na delu danes. Gostoval bo pri Panionisu.

Bojan Jokić*: Še vedno ni okreval po poškodbi, zato pri zmagi Villarreala v prvi španski ligi doma nad Almerio z 2:0 ni sodeloval.

Miral Samardžić: Ni še povsem okreval po poškodbi, zato pri zmagi Rijeke nad Istro s 3:1 v hrvaškem prvenstvu ni sodeloval.

Kevin Kampl: Red Bull Salzburg je v prvi avstrijski ligi tretjič zapored zmagal, doma je bil s 4:2 boljši od Rieda. Kampl je igral vso tekmo in bil med najboljšimi na igrišču, čeprav tokrat ni zadel. Je pa sodeloval pri akciji za 3:0 in zatresel tudi okvir nasprotnikovih vrat.

Andraž Kirm: Ciprski prvoligaši, Ljubljančan je po novem član Omonie Nikozije, so tokrat počivali.

Jasmin Kurtić: Fiorentina je v prvi italijanski ligi doma izgubila proti Laziu z 0:2. Kurtić je bil v prvi postavi Firenčanov, a se ni najbolj izkazal, zato ga je trener ob polčasu zamenjal. Takrat so gostje vodili z 1:0. Dejan Lazarević: Pri porazu Chieva z 0:3 v gosteh pri Romi ni sodeloval. Vso tekmo je sedel na klopi za rezervne nogometaše.

Nejc Pečnik: Na velikem derbiju srbskega nogometa, Partizan je Crveno zvezdo pred domačimi navijači premagal z 1:0, se je žrtvoval za ekipo rdeče-belih in zaigral na položaju bočnega nogometaša v obrambi. Igral je vso tekmo.

Rajko Rotman: Pri remiju Basaksehirja v gosteh pri Konyasporju z 0:0 v prvi turški ligi je igral od 59. minute.

Dalibor Stevanović: Moskovski Torpedo bo v prvi ruski ligi na delu danes, ko bo gostoval pri Ufi.

Valter Birsa: Pri porazu Chieva z 0:3 v gosteh pri Romi ni sodeloval. Vso tekmo je sedel na klopi za rezervne nogometaše.

Josip Iličić*: Pri porazu Fiorentine proti Laziu z 0:2 v prvi italijanski ligi je na igrišče vstopil v 68. minuti, takrat so vijoličasti zaostajali z 0:1, a ni pokazal nič posebnega in ni mogel preprečiti poraza Firenčanov.

Rene Krhin:* Pri remiju Interja z 2:2 v prvi italijanski ligi v gosteh pri Napoliju spet ni sodeloval, vso tekmo je presedel na klopi.

Zlatan Ljubijankić: Omiya Ardija je v prvi japonski ligi premagala Tokio z 1:0. Igral je vso tekmo.

Tim Matavž: Na gostovanju pri Mainzu v prvi nemški ligi je pri Augsburgu na igrišče vstopil ob polčasu, takrat je njegova ekipa zaostajala z 0:2. Ni se najbolj izkazal in ni mogel preprečiti drugega zaporednega poraza Augsburga. Ob koncu je bilo 2:1 za Mainz.

Milivoje Novaković: V prvi japonski ligi je njegov Shimizu S-Pulse izgubil v gosteh pri Yokohami z 0:1. Najboljši strelec slovenske reprezentance je igral 67 minut.

Roman Bezjak*: Pri zmagi Ludogorca nad Haskovim s 3:1 v prvi bolgarski ligi je sodeloval 77 minut, a se ni vpisal med strelce.

Robert Berić*: Dunajski Rapid je v prvi avstrijski ligi doma remiziral z 0:0 proti Admiri. Igral je vso tekmo.

Zlatko Dedić:* V drugi nemški ligi je pri porazu FSV Frankfurta z 0:1 proti Ingolstadtu igral v zadnjih 20 minutah, a si ni ustvaril priložnosti za zadetek.

Ne spreglejte