Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 10. 2015,
19.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Zavrč NK Celje Milko Djurovski

Sobota, 24. 10. 2015, 19.01

8 let

Celjanom druga zmaga v sezoni, še drugič boljši od Zavrča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Zavrča so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 0:1 (0:1).

Celjani v zadnjem času ostajajo neugoden tekmec za moštvo iz Haloz, saj so tokrat svojo serijo neporaženosti proti Zavrču podaljšali že na pet tekem. Ob tem so prišli še do svoje druge zmage v prvenstvu, ki jih sicer ne bo bistveno dvignila na lestvici, pomeni pa priključek z ekipami pred njimi. Celje je prejšnjo zmago doseglo v šestem krogu, prav proti današnjemu tekmecu, ki bo ostal v sredini lestvice.

Zavrčani so sicer med tednom spet poskrbeli za trenersko menjavo, Peter Pacult se je moral posloviti, na klop pa prihaja Milko Djurovski. Ta je vodil sestanek pred tekmo, ni pa še vodil ekipe na tekmi. Je pa v začetno postavo poslal oba zvezdnika, Alberta Riero in Zlatana Muslimovića, ki sta v 15. minuti izpeljala prvo nevarnejšo akcijo. Riera je podal, Muslimović pa iz bližine žogo poslal čez vrata Celja.

Na drugi strani so zatem zagrozili tudi Celjani, najprej Pavol Bajza ni imel težkega dela po strelu Ivana Firerja, nato pa je predenj prišel Marko Pajač, a je Zavrčev vratar posredoval z nogo. V 32. minuti pa je Pajač svojo ekipo popeljal v vodstvo, in sicer z lepim prostim strelom s približno 30 metrov. Osem minut pozneje je Riera na drugi strani znova podal do Muslimovića, ki je iz težkega položaja zadel le zunanji del vratnice.

V drugem polčasu sta bila v 57. minuti nevarna Dejan Glavica in Riera. Prvi je poskusil z lobom premagati Matica Kotnika, zadetek pa je preprečil Marko Krajcer. Nato je sprožil še Riera in bil le malce premalo natančen. Španec je imel novo priložnost v 71. minuti, izkazal pa se je Kotnik. V 86. minuti so gosti na igrišču ostali le z deseterico, saj je bil izključen Krajcer zaradi prekrška nad Riero na robu kazenskega prostora. Kmalu zatem je s približno 16 metrov močno sprožil Aleks Pihler, a točno v Kotnika, na drugi strani pa je moral takoj zatem posredovati Bajza po Pajačevem strelu.

Zavrč bo v 16. krogu prihodnjo soboto gostoval v Domžalah, Celje pa bo gostilo Olimpijo.

Ne spreglejte