Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
14. 5. 2014,
16.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mitja Viler NK Maribor NK Maribor Ljudski vrt

Sreda, 14. 5. 2014, 16.54

8 let

Če bi igrali kot Olimpija, mu ne bi razbili avta, ampak bi ostal brez noge

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mitja Viler velja za zelo hvaležnega sogovornika. Z Mariborom osvaja lovorike, njegov jezik teče kot nabrit, pogosto se rad tudi pošali. Kaj je Koprčan povedal po zlata vredni zmagi nad Triglavom?

V Ljudskem vrtu nič novega. Zvezdice se osvajajo kot po tekočem traku, Maribor ostaja vodilna ekipa v Sloveniji. "Vse bi dal, da bi me tako za rokav vlekli tudi ljudje v Kopru in me gledali po mestu. V Mariboru sem četrto leto in sem se navadil, da ti kdo kaj reče. V Kopru tega ne doživim. Ponosen sem, da igram za Maribor, to je privilegij," je Mitja Viler poudaril bistvo večkrat ponovljene misli, da Maribor ostaja najbolj nogometno mesto v Sloveniji. Morda celo edino.

Prizori po srečanju, ko so navijači lovili nogometaše, da bi si prisvojili kos njihove opreme, so postali že del vsakoletne folklore ob proslavljanju naslova. Tudi letos ni bili nič drugače. Viler se je celo pošalil, da je enemu izmed navijačev tik pred njim nesrečno spodrsnilo, zato je izkusil boleče posledice drsečega štarta, kakršnega na igrišču od tekmecev ne doživi pogosto. Navijače je obdaril z vsem, kar je nosil na srečanju, na sebi je obdržal le spodnje hlače ter nogometne čevlje. Teh ne da nobenemu, saj so posebni in se noče ločiti od njih.

Naslov doživljajo rutinsko, a od tega živijo

Prvo ligo Telekom Slovenije doživlja kot močnejšo in zanimivo, vesel je, da v tej sezoni nobeden izmed klubov ni doživel finančnega zloma. Ko je beseda nanesla na Olimpijo, ki ji v tej sezoni ni do smeha, se je zamislil in dejal: "Ima svoje težave, razbijajo jim avtomobile (nedavno jo je skupil jekleni konjiček Nika Omladiča, op. p.). Po eni strani razumem navijače. Če bi imeli v Mariboru take rezultate kot Olimpija, bi sam ostal brez ene noge," se je pošalil, a s tem tudi dal vedeti, kako klavrno obdobje preživlja nekdaj največji mariborski tekmec.

Maribor bo 12. državni naslov začinil s krepko prednostjo pred tekmeci. Za zdaj ima pred "njegovim" Koprom okroglih deset točk prednosti. "Osvojili smo naslov, morda to doživljamo že malce rutinsko, a od tega živimo. Težko se je bilo motivirati proti Triglavu. Zdaj je najpomembneje, da smo osvojili naslov, zdaj je glava lažja."

Ne spreglejte