Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 7. 2013,
16.04

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Samir Handanović Rodrigo Palacio Antonio Cassano

Sreda, 17. 7. 2013, 16.04

3 leta, 10 mesecev

Čast za Handanovića: že v krstni sezoni najboljši pri Interju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po prestopu iz Udineseja v Inter je Samir Handanović le potrdil, da gre za trenutno enega najboljših vratarjev na svetu. Izbran je bil celo za najboljšega posameznika Interja.

Čeprav ima Inter za sabo eno najslabših sezon v zadnjih desetletjih, ne gre prezreti tistega, kar je pokazal Samir Handanović. Milanski klub ga je to poletje tudi dokončno odkupil za nekaj več kot 11 milijonov evrov, na več tekmah pretekle sezone – odigral je 35 srečanj – pa je bil najboljši igralec.

Samir Handanović je od navijačev prejel 58 odstotkov od prek 15.000 glasov, drugi je bil Rodrigo Palacio s 37, tretji pa Antonio Cassano, ki je medtem že prestopil v Parmo. Dobil je štiri odstotke vseh glasov . Pri pomlajenem Interju se zavedajo, da je Handanović morda celo največji zvezdnik moštva, zato je zelo cenjen in spoštovan. Tudi morebitno zanimanje Barcelone vodilnih pri Interju ne zanima.

Zasedba Interja je spet na pripravah v Pinzolu. Vida Belca je Inter posodil portugalskemu Olhanenseju, Rene Krhin pa je spet v solastništvu pri Bologni. Od Slovencev bo tako barve kluba, ki se po 14 letih ni uvrstil v evropske pokale, branil Handanović: "O tem ni prav veliko povedati, a občasno se vsakemu pripeti slaba sezona. Nič se ne zgodi naključno. Na ponižanje in napake ne smemo pozabiti, postati morajo odskočna deska za prihodnjo sezono. Iskreno mislim, da je bolje, da se nismo uvrstili v evropsko ligo. To bo letos naša prednost, saj se lahko zdaj osredotočimo in trdo delamo. Bomo videli, kako daleč nas bo to pripeljalo," je dejal čuvaj mreže.

Boj za najvišja mesta bo zelo zanimiv, saj je veliko konkurenčnih klubov v Serie A, največ možnosti za scudetto pa naj bi imel Juventus. "Glede na trenutno stanje sta Juventus in Fiorentina pred preostalimi moštvi, vendar bo boj za naslov v prihajajoči sezoni nekoliko bolj uravnotežen. Zdi se mi, da bi se lahko vmešal tudi Napoli," je dejal Handanović.

Ne spreglejte