Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 3. 2023,
19.41

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Emre Can Kevin Kampl RB Leipzig Union Berlin Borussia Dortmund Bayern München nemško prvenstvo Bundesliga

Nedelja, 5. 3. 2023, 19.41

1 leto, 1 mesec

Nemško prvenstvo, 23. krog

Nadaljuje se mrtvi tek Borussie Dortmund in Bayerna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Bayern München | Bayern je slavil z 2:1. | Foto Reuters

Bayern je slavil z 2:1.

Foto: Reuters

Tudi po 23. krogu nemškega prvenstva sta Bayern München in Borussia Dortmund z 49 točkami izenačena na vrhu. Že za uvod se je na Signal Iduna Parku v Dortmundu v petek odvil derbi med Borussio in Leipzigom Kevina Kampla. Domači so zmagali z 2:1 in tako niz zmag podaljšali na deset. Bayern je v soboto z 2:1 ugnal Stuttgart in ostal na vrhu prvenstvene lestvice.

Bavarci sicer niso blesteli, a so si pripravili lepše priložnosti od domačinov. Trenutek odločitve je prišel v 39. minuti, ko je z nekaj sreče z roba kazenskega prostora zadel Matthijs de Ligt. Bayern je v 62. minuti povišal vodstvo, natančen je bil Eric-Maxim Choupo Moting. Za domače je častni zadetek v 88. minuti dosegel Juan Jose Perea.

Po zaslugi boljše razlike v golih se je serijski nemški prvak ponovno prebil na vrh prvenstvene lestvice. Skupaj z Borussio Dortmund ima zdaj 49 točk. Sledijo Union Berlin (44), Leipzig (42) in Freiburg (42).

Borusii Dortmund derbi proti Leipzigu

V petek sta imela v izenačenem prvem polčasu Borussia Dortmund in RB Leipzig svoje priložnosti, domačim pa je uspelo zabiti dva veljavna zadetka. Najprej so jim namreč sodniki zaradi igranja z roko razveljavili zadetek Juliana Brandta v 13. minuti. Osem minut kasneje je Marco Reus uspešno izvedel enajstmetrovko po prekršku vratarja Janisa Blaswicha prav nad kapetanom Dortmundčanov. Ti so vodstvo povišali v 39. minuti, ko je žoga po strelu Emreja Cana našla pot mimo številnih nog v Leipzigovo mrežo.

Emre Can je že v prvem polčasu zadel za vodstvo Borussie z 2:0. | Foto: Reuters Emre Can je že v prvem polčasu zadel za vodstvo Borussie z 2:0. Foto: Reuters

V drugem delu je Leipzig pritiskal in v 74. minuti prišel do znižanja po zadetku Emila Forsberga. Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je v igro vstopil v 84. minuti, a skupaj s soigralci neuspešno iskal pot do izenačenja in točke na gostovanju v Dortmundu. Še najbolj nevarni so bili v sodnikovem dodatku, a je po strelu Tima Wernerja na golovi črti žogo v kot odbil Nico Schlotterbeck.

Nemško prvenstvo, 23. krog:

Petek, 3. marec:

Sobota, 4. marec:

Nedelja, 5. marec:

Najboljši strelci:

14 – Fullkrug (Werder),
12 – Grifo (Freiburg), Nkunku (Leipzig),
11 – Kolo Muani (Eintracht), Musiala (Bayern), Thuram (Borussia M.), 
10 – Choupo-Moting (Bayern), Lukebakio (Hertha),
9 – Gnabry (Bayern), 
8 – Brandt (Borussia D.), Diaby (Bayer), Gregoritsch (Freiburg), J. Hofmann (Borussia M.), Ingvartsen (Mainz), Onisiwo (Mainz), 

Ne spreglejte