Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 8. 2014,
14.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

nemško prvenstvo nogomet Bayern München Borussia Dortmund Tim Matavž Augsburg Köln Mišo Brečko Dominic Maroh Schalke

Petek, 22. 8. 2014, 14.26

8 let

Brez Slovencev je Köln izgubil, Bayernov velik trud poplačan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bayern je v 10. krogu bundeslige ugnal Borussio, ki je v domačem prvenstvu izgubila peto tekmo zapored. Klonili so tako Mišo Brečko in Dominic Marhoh s Kölnom kot Tim Matavž z Augsburgom.

Köln je na domačem igrišču z 0:1 klonil pred Freiburgom. Mišo Brečko in Dominic Maroh, branilca slovenske reprezentance, sta si srečanje ogledala s klopi. Tim Matavž je tekmo s Schalkejem začel na klopi Augsburga, v igro pa vstopil v 58. minuti.

Subotić tragični junak nemške klasike

Bayern je na Allianz Areni želel zmago na vse kriplje v nemški klasiki proti Borussii. Tudi slednja se je nadejala popolnega izkupička, saj je prvenstvena sezona klavrna. Borussia je namreč pred gostovanjem doživela štiri zaporedne poraze in imela le dve zmagi v devetih srečanjih. Dortmund je igral dobro in bil enakovreden tekmec favoriziranemu Bayernu. Uspelo jim je celo povesti v 31. minuti preko Marca Reusa. Bayern je napadal naprej in lovil izenačenje. Pep Guardiola je videl rešitev v dalj časa poškodovanem Francku Riberyju, ki je vstopil v igro v 70. minuti. Francoz je takoj sodeloval v akciji za izenačenje. Njegovo podajo je nespretno preusmeril Neven Subotić in bivši igralec Dortmunda Robert Lewandowski se je nenadoma znašel v položaju za strel v 72. minuti in zadel gol za 1:1.

Srb je imel smolo še enkrat v 85. minuti. V prodoru v kazenskem prostoru je namreč podrl prav Francoza in sodnik je pokazal na enajstmetrovko. Zanesljivo je za končnih 2:1 za Bayern poskrbel Arjen Robben. Bayern je imel s 60:40 odstotkov prevlado v posesti žoge, še bolj dominanten, pa je bil pri strelih na gol v razmerju z 18:4. Agonija Dortmunda s petim zaporednim porazom se tako nadaljuje in, da bo mera še bolj polna je Borussia na lestvici celo v coni izpada.

Ne spreglejte