Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
11. 6. 2015,
7.36

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Branko Ilić slovenska nogometna reprezentanca Anglija Slovenija

Četrtek, 11. 6. 2015, 7.36

8 let, 3 mesece

Branko Ilić o angleških nevarnostih: Na Arsenalovega vezista bo treba najbolj paziti

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo v polnih Stožicah lovila nove točke v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2016. Naloga bo vse prej kot lahka, saj v goste prihaja Anglija.

Ne glede na to, da Angleži ne blestijo in da jih tamkajšnji mediji po uspavanki proti Irski trgajo na koščke, je v Stožicah vseeno favorit le eden, to so trije levi, ki so v teh kvalifikacijah po petih krogih stoodstotni.

"Vsi vemo, kdo prihaja v Ljubljano. Anglijo dobro poznamo, ne nazadnje smo z njo tudi pred kratkim igrali. Čaka nas res težka tekma, ki pa nam lahko na koncu tudi veliko prinese. Morali bomo biti osredotočeni in disciplinirali vse srečanje, saj proti Angliji ne bomo imeli veliko priložnosti. To vendarle ni San Marino. Tiste, ki se nam ponudijo, bomo skušali izkoristiti in seveda ne smemo pozabiti na branjenje, pri katerem bo treba biti tudi zelo pazljiv," tri dni pred velikim obračunom z Angleži razmišlja izkušeni Branko Ilić, ki se je na zadnji kvalifikacijski tekmi proti San Marinu sploh prvič v reprezentanci vpisal med strelce.

V Stožicah bo lažje kot na Wembleyju

Slovenija je na prvi medsebojni tekmi proti Otočanom na Wembleyju celo povedla, potem pa zaradi lastnih napak dovolila, da so jo domačimi dohiteli in na koncu prehiteli. En zadetek je dosegel Wayne Rooney, dva pa Danny Welbeck, ki ga tokrat zaradi poškodbe ne bo.

"Res je, da smo gole prejeli po lastnih napakah, a težko je igrati na Wembleyju, mislim, da bo zdaj v Stožicah lažje. Čeprav nismo prikazali najboljše predstave, menim, da smo takrat na začetku dobro stali na igrišču in Angleže tudi prisilili, da so si zabili zadetek. Potem je sledil nekakšen mrk, najprej smo zakuhali enajstmetrovko, sledila je še druga napaka, in ko enkrat v Londonu zaostajaš, je težko," se spominja novembrske tekme branilec Partizana.

Angleži nevarni tudi, ko jim ne gre

Slovenci so si angleško uspavanko proti Irski ogledali, a jih njihova predstava ne gane kaj dosti. "Ne vem, ali je Anglija v krizi. Ne zanima nas, kaj pišejo tamkajšnji mediji, s tem se ne obremenjujemo. Vemo, kdo je Anglija, vemo, da lahko tudi takrat, ko ji ne gre vse tako, kot hoče, izkoristi že najmanjšo napako in te premaga," opozarja Ilić. Pri Angležih še posebej izpostavlja vezista Arsenala, ki je imel v pretekli sezoni obilico težav s poškodbami.

"Ob ogledu angleške tekme proti Irski smo opazili, da bo treba še kako paziti na Jacka Wilsherja, saj vsi napadi Anglije potekajo prek njega. Njegove žoge so zelo nevarne. Seveda ob tem ne smemo pozabiti na druge. Kot sem že rekel, čaka nas težka tekma, na kateri bomo morali biti pravi, igrati ekipno, homogeno, saj le s takim pristopom lahko proti Angliji upamo na dober rezultat," sklene slovenski branilec.

Anglija s 15 točkami premočno vodi v slovenski skupini, Katančeva četa pa ima ob treh zmagah in dveh porazih devet točk.

Ne spreglejte