Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 6. 2017,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Zrinjski Mostar Blaž Slišković

Ponedeljek, 19. 6. 2017, 20.00

6 let, 6 mesecev

Iz tabora Zrinjskega po žrebu

Bosanci so zelo zadovoljni, da jim je žreb namenil Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Blaž Slišković | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Dobili smo to, kar smo si želeli," žreb 2. kroga kvalifikacij za nogometno ligo prvakov, ki jim je namenil slovenskega prvaka Maribor, komentirajo pri bosanskem prvaku Zrinjskem.

Prva tekma med Mariborom in Zrinjskim bo 11. ali 12. julija v Mostarju. Povratna bo 18. ali 19. julija v Mariboru.

"Zadovoljen sem, saj nam ne bo treba na dolgo potovanje, ob tem pa imamo tudi nekatere možnosti, da napredujemo. Nismo favoriti, a to ne pomeni, da na tekmi ne bomo šli z željo po zmagi in napredovanju, kar nam lahko ob kakovostni igri uspe," je po žrebu povedal Blaž Slišković, trener Zrinjskega, ki je na njegovo klop sedel marca letos in ga popeljal do naslova bosanskega prvaka.

"Ko bom zbral dovolj informacij, bom lahko o Mariboru povedal kaj več. Njegove pomanjkljivosti bomo poskušali izkoristiti, medtem ko bomo poskušali čim bolj napasti njihove dobre lastnosti. Dobro se bomo popravili," je še povedal legendarni nekdanji bosanski nogometaš, ki je pred tremi desetletji navduševal v dresu nekdanje Jugoslavije.

Mario Ivanković: Leta 2014 smo bili preveč naivni

Nekaj besed je žrebu namenil tudi njegov pomočnik. "Zagotovo smo zadovoljni, saj smo si želeli, da bi nam žreb namenil Maribor. Želeli smo si tudi Celtic, ki je zelo atraktiven nasprotnik, ampak tudi Maribor je zelo dober žreb. Gostovanje je blizu, zato lahko pričakujemo, da bomo imeli tudi v Mariboru veliko podpore s tribun. Naši navijači bi nam morali pomagati do zgodovinskega uspeha," je povedal Mario Ivanković, ki je bil pomočnik trenerja tudi leta 2014, ko je Maribor v kvalifikacijah Zrinjski izločil, po tem ko je v Mostarju igral 0:0 in doma zmagal z 2:0.

Na povratni tekmi v Mariboru gre pričakovati veliko število navijačev Zrinjskega. | Foto: Vid Ponikvar Na povratni tekmi v Mariboru gre pričakovati veliko število navijačev Zrinjskega. Foto: Vid Ponikvar

"Imamo izkušnje igranja proti Mariboru, zato smo si želeli, da bi spet igrali proti njemu. Takrat smo videli, da se mu lahko postavimo po robu, a nam je zmanjkalo nekaj sreče. Na tekmi v Mariboru smo bili v prvem polčasu boljši nasprotnik, a smo potem postali preveč pogumni, zato smo krenili v napad in prejeli dva naivna gola. Iz te tekme smo se naučili marsičesa. Tokrat bomo bolje pripravljeni in bomo naredili vse, da nam uspe," je povedal 41-letni trener, ki je v Zrinjskem od leta 2011

Ne spreglejte