Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2023,
18.56

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

slovenska ženska nogometna reprezentanca Borut Jarc

Sreda, 1. 2. 2023, 18.56

1 leto, 2 meseca

ženska nogometna reprezentanca

Jarc razkril seznam in pozdravil začetek novoustanovljenega tekmovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
slovenska ženska nogometna reprezentanca, Slovenija : Estonija, december 2020 | Slovenke bodo med 15. in 21. februarjem v Turčiji igrala tri pripravljalne tekme. | Foto Sportida

Slovenke bodo med 15. in 21. februarjem v Turčiji igrala tri pripravljalne tekme.

Foto: Sportida

Selektor slovenske ženske nogometne reprezentance Borut Jarc je razkril seznam igralk za prvo akcijo izbrane vrste v letu 2023. Slovenke bodo med 15. in 21. februarjem v Turčiji igrala tri pripravljalne tekme, in sicer 15. z Uzbekistanom, 18. z Zambijo in 21. s Turčijo, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije.

Manja Rogan
Sportal Slovenija ima perspektiven nogomet, a manjka mu eno

Na Jarčevem seznamu so Kaja Eržen (Fiorentina), Zala Kuštrin (Bologna), Nina Babnik (Albergaria), Lara Prašnikar (Eintracht Frankfurt), Lana Golob (Pomigliano), Kristina Erman (Fortuna Sittard), Mateja Zver (St. Pölten), Zala Meršnik (Huelva), Dominika Čonč (Sampdoria), Sara Agrež (Wolfsburg), Luana Zajmi (Split), Mirjam Kastelec (Ljubljana), Izabela Križaj (Olimpija), Sara Makovec (Olimpija), Manja Rogan (Olimpija), Ana Milović (Olimpija), Živa Galjot (Radomlje), Sara Gradišek (Radomlje), Iva Kocijan (Mura), Lara Klopčič (Mura), Špela Kolbl (Mura), Kaja Korošec (Mura) in Evelina Kos (Mura).

Na čakanju so Adrijana Mori (Turbine Potsdam), Tina Marolt (Keflavik), Sara Ketiš (Torrense), Špela Rozmarič (Mura) in Zala Vindišar (Olimpija).

Mateja Zver
Sportal Slovenke reprezentančno leto končale z zmago nad Kosovom

Mateja Zver | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Jarc pozdravlja začetek novoustanovljene lige narodov

Leto 2023 bo zaznamoval tudi začetek novoustanovljene lige narodov. "Najprej bi pozdravil odločitev Evropske nogometne zveze, ki je ustanovila novo tekmovanje. Najbolj me veseli, da v Uefinih terminih ne bo več treba iskati kakovostnih nasprotnic za prijateljske tekme. Ob tem me veseli tudi to, da bomo igrali s kakovostnejšimi reprezentancami, kar Slovenija za razvoj igralk trenutno še kako potrebuje," je povedal Jarc.

Energije ne manjka

Dodal je, da motivacije ne bo manjkalo. "Če si profesionalec, kot sem jaz že vse življenje, je motiv to, da si vedno boljši in da si vedno želiš zmagati. Iz napak se moraš učiti in jih odpraviti. Energije pri dekletih ne manjka. V zadnjih dveh ciklih nam je vedno zmanjkalo nekaj kakovostnih minut ali pa, kot radi rečemo, pika na i. Dekleta in stroka, ki vodi žensko reprezentanco A, pa si več kot zaslužijo, da se enkrat in posledično tudi prvič uvrstijo na veliko tekmovanje," je še dejal.

Slovenija je leto 2023 pričakala kot 43. država na uradni lestvici Mednarodne nogometne zveze, višje je bila v vsej svoji zgodovini le oktobra lani - na 42. mestu. Ko je Jarc reprezentanco prevzel februarja 2018, je bila ta na 62. mestu.

Ne spreglejte