Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 4. 2013,
10.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Borussia Dortmund Jürgen Klopp Hans Joachim Watzke Robert Lewandowski

Četrtek, 25. 4. 2013, 10.09

7 let, 12 mesecev

Borussia je nogometni Robin Hood, Klopp njen bog

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bele baletnike je z igrišča v Dortmundu pregnal rumeno-črni vihar. Da je bil tako učinkovit, sta poskrbela štirikratni strelec Robert Lewandowski in neustrašni Jürgen Klopp. Bo Poljak ostal v klubu?

Nogometaši Borussie so v prvi polfinalni tekmi lige prvakov ponižali slovitega tekmeca iz Madrida in si z zmago 4:1 že skoraj rezervirali nastop na sklepnem dejanju tekmovanja, ki ga bo 25. maja gostil Wembley. "Borussia je neverjetna ekipa. Tega v angleškem jeziku niti ne morem dobro pojasniti … smo kot Robin Hood," je v mikrofon Sky Sports nekaj minut po srečanju izustil Jürgen Klopp. Po eni največjih zmag v njegovi karieri, ki bo še dolgo odmevala med privrženci rumeno-črne barve, je torej Borussio primerjal z Robinom Hoodom. Junakom, ki je svojčas kradel bogatejšim, da bi podaril revnejšim. In nagajal velikanom. To dela tudi Borussia, ki je prekrižala načrte belim baletnikom, ki želijo v tej sezoni osvojiti jubilejni deseti evropski naslov.

Po hladni prhi v Dortmundu, ko so se srečali s "totalnim" nogometom, revolucionarni potezi, ki jo je v sedemdesetih letih minulega stoletja domiselno udejanjila Nizozemska, jim bo le stežka uspelo. Pa čeprav Real računa na enega najbolj nevarnih protinapadov v Evropi, kar izpostavlja tudi Klopp. Med polčasom je pomiril izbrance, ki so se preveč obremenjevali z nedosojeno 11-metrovko, pa tudi nesrečno prejetim zadetkom. "Dejal sem jim, da so bile na zadnji tekmi z Malago sodniške napake v prid nam. Ko smo se vrnili na igrišče, smo zaigrali kot v uvodnih 25 minutah in povozili Real," je pojasnil trener Borussie. Morda najbolj odločilen dejavnik pri izjemni evropski sezoni rumeno-črnih. "Vsi spoštujemo njegove zahteve. Karkoli reče, smatramo kot božjo besedo. Verjamemo v njega in mu zaupamo," je odnos med igralci in karizmatičnim strategom pojasnil srbski branilec Neven Subotić in razkril, kje tiči osnovna moč Borussie.

Borussia želi še naprej sodelovati z Lewandowskim

Junak srečanja je postal Poljak Robert Lewandowski. Čeprav se že na veliko šušlja o tem, da naj bi po koncu sezone dvignil sidro in se preselil v München oziroma Manchester, športni direktor Hans-Joachim Watzke sporoča, da ima 24-letni razigrani napadalec z Borussio pogodbo do leta 2014. "Za razliko od Götzeja v pogodbi nima klavzule o odškodninskem znesku. Roberta bi radi videli v naši ekipi tudi v prihodnji sezoni. Najprej bo treba z njim opraviti pogovor. Je eden izmed najbolj pomembnih igralcev za naš klub, hkrati pa tudi odlična oseba," je povedal za ZDF, njegove besede pa je z željo, da bi z njim sodeloval tudi v prihodnje, podkrepil 45-letni strateg Klopp. Zelo je bil ponosen na "Lewyja", da je bil kos pritisku, saj so ga nekateri navijači Borussie zaradi govoric o selitvi že začeli pribijati na križ. Še huje je bilo z Mariom Götzejem, ki pa je navijače na sredinem spektaklu hitro pridobil na svojo stran. Najprej s podajo za vodilni zadetek, nato pa se je le še stopnjevalo …

Ne spreglejte