Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 10. 2013,
17.57

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Katar svetovno prvenstvo

Natisni članek

Petek, 4. 10. 2013, 17.57

8 let, 3 mesece

Bomo svetovno prvenstvo 2022 gledali pozimi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Zaradi vse prej kot prijetnih vremenskih razmer, ki poleti vladajo v Katarju, pri Fifi razmišljajo, da bi svetovno prvenstvo 2022 prestavili na zimski čas.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je prestavila odločitev, ali se bo svetovno prvenstvo leta 2022 igralo pozimi ali poleti. Načeloma bi moralo biti poleti, a po pritožbah, ki so razdelile svet, se vse bolj razmišlja, da se zaradi visokih poletnih temperatur prvenstvo izvede že pozimi, kar pa bi ogrozilo zimske olimpijske igre.

"Prvenstvo zagotovo v Katarju bo, odločitev kdaj, pa bo jasna po svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji. Morali se bomo posvetovati s strokovnjaki iz mnogih področij, se pa strinjam, da bi se o vročini morali pogovarjati že mnogo prej," je na novinarski konferenci v Zürichu, na katero je zamudil 40 minut, s čimer je razjezil medije, dejal predsednik Fife Sepp Blatter. Švicar je moral odgovarjati še na nekaj neugodnih vprašanj, kot so korupcija pri dodelitvi prvenstva in izkoriščanje nepalskih delavcev. Ti v Katarju delajo v nemogočih razmerah.

"Fifa nima nobenih pristojnosti v zvezi z izkoriščanjem nepalskih delavcev. To ne pomeni, da nas to ne zanima, ampak nimamo česa storiti. To je zadeva za katarsko vlado, s katero pa se bomo zagotovo pogovorili", je na vprašanje izkoriščanja odgovoril Blatter, ki je pred časom napovedal, da na naslednjih volitvah ne bo kandidiral za predsednika, a se je medtem premislil in že napoveduje spremembo pravil v statutu Fifa, s katero bi lahko dobil svoj peti mandat.

Ne spreglejte