Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
6. 11. 2012,
23.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Jose Mourinho Marco Reus Roberto Mancini

Torek, 6. 11. 2012, 23.26

8 let

Boj Reala in Borussie za prvo mesto, City odpisan

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V skupini D ima Manchester City po novem spodrsljaju zgolj še matematične možnosti za napredovanje. Verjetno se bosta za prvo mesto udarila Real Madrid in Borussia Dortmund, ki sta tokrat remizirala.

Real Madrid : Borussia Dortmund 2:2 (1:2)

Malo je bilo takšnih, ki so verjeli, da lahko Borussia do zmage pride tudi v Madridu. Real je bil, pa čeprav je pred dvema tednoma v Dortmundu izgubil, favorit. A nemški prvaki, ki v tej sezoni v državnem prvenstvu sicer ne blestijo, so vnovič dokazali, da znajo biti še kako nevarni. Na koncu morajo biti zadovoljni z remijem, a bili so zelo blizu zmage, ki bi si jo nedvomno zaslužili. Že od prve minute so Nemci prevladovali na igrišču in si pripravili nekaj priložnosti. V 28. minuti je Borussia zasluženo prišla do vodstvo, ko je po podaji Roberta Lewandowskega mojstrsko zadel Marco Reus. Vodstvo Nemcev ni trajalo dolgo. Že šest minut za prvo spremembo izida na Santiagu Bernabeu je sledila druga. Izjemen predložek z leve strani je poslal Mesut Özil, v kazenskem strelu pa je z glavo zadel branilec Pepe. Ko se je že zdelo, da bosta ekipi na odmor odšli rezultatsko poravnani, pa so Nemci udarili še drugič. Mario Götze je mojstrsko izigral madridsko obrambo in z natančnim strelom še drugič na tekmi premagal Ikerja Casillasa. Ob polčasu se je Jose Mourinho odločil za dvojno menjavo. Nerazpoloženega Luko Modrića in Gonzala Higuaina sta nadomestila Michael Essien in Jose Callejon. Predvsem slednji je močno poživil igro domačega moštva. Že takoj na začetku drugega polčasa je tudi zadel, a je bil gol zaradi prepovedanega položaja upravičeno razveljavljen. Malce za tem je poizkusil še s strelom in bil blizu zadetka. Do konca tekme so Madridčani napadali in imeli kar nekaj priložnost, še največjo Cristiano Ronaldo, ki pa je v 78. minuti streljal naravnost v vratarja Nemcev. Portugalec tokrat ni bil razpoložen. Minuto pred koncem tekme so se Madridčani rešili pred porazom, ko je s prostega strela zadel Özil, ki je presenetil vratarja Borussie, ki bi lahko posredoval tudi bolje.

Manchester City : Ajax 2:2 (1:2)

Manchester City je zagotovo največje razočaranje te sezone lige prvakov. Bogati angleški prvak, ki ima po imenih zagotovo ekipo, ki sodi v najožji krog favoritov celo za evropsko krono, je po štirih tekmah v skupini D pred izpadom. Po porazu proti Ajaxu v Amsterdamu pred dvema tednoma smo vsi pričakovali, da bodo Angleži tokrat zmagali in ohranili možnosti za napredovanje, tako pa so praktično že izpadli. Ostajata jim zgolj še teorija oziroma bolj realno borba za ligo Europa. Ne le, da so zgolj remizirali, na koncu so se morali celo reševati pred porazom. Ajax je bil bližje zmagi, saj je po dveh golih kapetana Siema de Jonga Ajax po 17 minutah igre vodil že z 2:0. Oba gola je angleški prvak prejel po kotih. V 22. minuti je izid sicer poravnal Yaya Toure, ki je zadel atraktivno po strelu z voleja, na naslednji gol pa smo morali v Manchestru čakati vse do zadnjega dela igre. V 74. minuti je za končni izid poskrbel Sergio Agüero po podaji Maria Balotellija. Angleži so do zadnjega sodnikovega žvižga napadali za zmago, a jim ni uspelo.

Ne spreglejte