Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 5. 2018,
10.53

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Ronaldo Neymar francosko prvenstvo Real Madrid PSG

Ponedeljek, 14. 5. 2018, 10.53

5 let, 11 mesecev

Neymar najboljši igralec francoskega prvenstva

Bogati predsednik PSG 2.000-odstotno prepričan, da Neymar ne odhaja k Realu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Brazilski nogometni reprezentant Neymar, ki se je lani za 222 milijonov evrov preselil iz Barcelone v PSG, je na nedeljski slovesnosti v Parizu prejel nagrado za najboljšega igralca francoskega prvenstva, čeprav je zadnje tri mesece sezone izpustil zaradi poškodbe. Pred tem je na 19 tekmah dosegel 20 golov, februarja pa si je poškodoval stopalo.

Brazilski zvezdnik Neymar se je po poškodbi vrnil v Brazilijo, kjer so mu operirali stopalo. Od takrat še ni igral, v Francijo pa se je vrnil šele v začetku maja, s tem pa le še prilil olje na ogenj ob govoricah, da bo že po eni sezoni zapustil klub.

"Zelo sem ganjen in vesel te nagrade, zadovoljen sem tudi z vsem, kar smo dosegli s klubom. Brez soigralcev ne bi nikoli prejel te nagrade," je dejal 26-letni zvezdnik, ko je nagrado prejel iz rok rojaka, legendarnega Ronalda. ''Počaščen sem, da mi je nagrado izročil fenomenalni Ronaldo,'' se je razveselil srečanja s slovitim Brazilcem.

Noče debatirati o prestopih, osredotočen le na SP 2018

Neymar se je v soboto zvečer pridružil soigralcem pri proslavljanju naslova francoskega prvaka, ne v soboto ne na podelitvi nagrad pa ni hotel odgovarjati na vprašanja o prihodnosti.

Kako je bilo na prireditvi v Parizu?

"O tem moram razglabljati vsak prestopni rok. Trenutno o tem ne želim govoriti. Vsi vedo, zakaj sem se pridružil PSG in kakšne cilje imam. Trenutno je moj cilj le svetovno prvenstvo, ne pa debatiranje o prestopih," je dejal Neymar, ki je v boju za nagrado premagal klubska kolega Edinsona Cavanija, prvega strelca prvenstva z 28 goli, Kyliana Mbappeja ter Floriana Thauvina (Olympique Marseille).

Prepričan, da bo Neymar ostal v Parizu

Nasser Al-Khelaifi je prepričan, da bo Neymar tudi prihodnjo sezono nosil dres pariškega kluba. | Foto: Getty Images Nasser Al-Khelaifi je prepričan, da bo Neymar tudi prihodnjo sezono nosil dres pariškega kluba. Foto: Getty Images Predsednik PSG Nasser Al-Khelaifi je medtem v soboto vztrajal, da ni nobene možnosti, da bi Neymar zapustil klub.

"Sem 2.000-odstotno prepričan, da bo ostal pri nas," je dejal Al-Khelaifi in zavrnil glasne govorice o prestopu k Real Madridu: "Španski mediji o tem razpredajo že od oktobra. Ne odgovarjam na govorice, nimam časa za to. A prepričan sem, da bo Neymar ostal igralec PSG."

Na slovesnosti je Mbappe prejel nagrado za najboljšega mladega nogometaša leta, trener leta pa je postal Unai Emery, ki je po koncu sezone že napovedal slovo od PSG.

Ne spreglejte