Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 10. 2012,
9.49

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Brazilija pokal konfederacij

Sreda, 17. 10. 2012, 9.49

8 let, 6 mesecev

Bodo brazilski štadioni nared za pokal konfederacij?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Generalni sekretar Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Jerome Valcke je na obisku v Braziliji izpostavil zamude s pripravo šestih štadionov, ki bodo prihodnje leto gostili pokal konfederacij.

"Trenutno nismo v položaju, da bi imeli šest pripravljenih štadionov za pokal konfederacij. Kar lahko rečem je, da jih imamo manj kot šest," je dejal Valcke ter dodal: "Nekaj štadionov bo na voljo pravi čas. Stvari moramo pospešiti za pokal konfederacij."

Pokal konfederacij, ki je nekakšna generalka pred SP, bo na sporedu med 15. in 30. junijem 2013. Prizorišča tekem bodo Rio de Janeiro in Brasilia, kjer bo finalna in otvoritvena tekma, ter Belo Horizonte in Fortaleza.

Po poročanju medijev naj bi bila največja skrb Fife štadion v Recifeju, kjer so osem mesecev pred prvo tekmo zgradili le 64 odstotkov štadiona. "Jaz sem bolj nepremičen kot generalni sekretar Fife. Noben od štadionov ni pripravljen na pokal konfederacij," je ostro dejal minister za šport Aldo Rebelo. Je pa Valcke pohvalil napredek štadiona v Belo Horizonteju, kjer končujejo z deli, objekt pa bo na voljo decembra.

Ne spreglejte