Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
30. 10. 2013,
11.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Joseph Blatter Real Madrid Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi Zlatan Ibrahimović

Sreda, 30. 10. 2013, 11.15

8 let

Blatter: Dragi Cristiano, nisem te hotel užaliti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Joseph Blatter rešuje, kar se da. Z neposrečenim nastopom v Oxfordu si je nakopal kritike Reala in Cristiana Ronalda. Ugled predsednika Fife je spodkopan, pomagalo ni niti opravičilo.

Sproščena debata z nadarjenimi študenti v Oxfordu se je v petek sprevrgla v festival napak in neokusnih zbadljivk, zaradi katerih je postal 77-letni Joseph Blatter tarča številnih neodobravanj. Napačno je navajal imena in priimke največjih nogometnih zvezdnikov, izbor najboljšega nogometaša na svetu prestavil za mesec dni, študente spraševal, kdaj se bo krog kandidatov skrčil na 23 imen … Njegovo nevednost, ki bi ga zaradi odgovornega položaja pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) morala skrbeti, pa je popestrila še hudomušna primerjava največjih asov svetovnega nogometa, Lionela Messija in Cristiana Ronalda. Če je Argentincu namenil kopico pohval, pa se je pri Portugalcu ustavil pri njegovi skrbi za urejanje pričeske, nato pa njegov igralni slog doživeto povezoval s strogostjo vojaškega komandanta. Madridski klub se je takoj odzval in od Švicarja zahteval, da se nemudoma opraviči, užaljenosti pa ni skrivala niti portugalska nogometna zveza.

Madridski Real občuduje vse od mladosti

Blatter se je hitro opravičil. V pismu, naslovljenem na madridski klub, je zapisal: "Na koncu srečanja s študenti me je voditelj vprašal, ali lahko izberem boljšega v paru Messi – Ronaldo. Dejal sem, da je Messi tak tip igralca, ki bi ga doma želel vsak starš. Odločil sem se za Messija, a želim poudariti, da je Cristiano Ronaldo zame na enaki ravni. Oba sta izjemna igralca, vsak na svoj način. Zelo mi je žal, da se čuti prizadetega, zato se mu želim opravičiti. Nisem nameraval pokazati nespoštovanja do Reala, njegovih igralcev ali navijačev. Ne zato, ker je soustanovitelj Fife, pač pa zato, ker ga goreče spremljam vse od mladosti in ga občudujem," je zapisal predsednik svetovne krovne nogometne zveze. Zaveda se, da bi lahko užaljenost Portugalca negativno vplivala tudi na dodatne kvalifikacije za SP 2014, ko se bosta sredi novembra v svojevrstnem derbiju pomerili Portugalska in Švedska. Blatterju bi lahko zameril tudi Ibrahimović, saj ga je Švicar v pogovoru z otoškimi študenti, čeprav že dalj časa velja za enega najbolj priljubljenih nogometašev, preimenoval v I(A)bramovića.

Ronaldu se je opravičil prek Twitterja

Blatter se je opravičil tako Realu kot tudi Ronaldu. Ne osebno in na štiri oči, pač pa prek socialnega omrežja Twitter. "Dragi Cristiano, opravičujem se, če te je moj odgovor na petkovem dogodku prizadel. Nikoli te nisem hotel užaliti. Sem častni navijač Real Madrida. Pojasnil sem, da imamo na svetu ogromno talentiranih igralcev, tudi tebe. Z najboljšimi željami," je zapisal predsednik Fife. Njegova priljubljenost v obdobju, ko se bližajo volitve za novega (starega) predsednika, ni na želeni ravni. Njegov tekmec na volitvah bi lahko postal Francoz Michel Platini. Aktualni predsednik Uefe je že začel lobirati, saj je predstavil predlog, po katerem bi število sodelujočih na SP 2018 v Rusiji z 32 povišali na 40 udeležencev. Ideja bo zagotovo všeč številnim zvezam, s tem pa bo zrasla tudi podpora ambicijam nekdanjega zvezdnika galskih petelinov in Juventusa. Italijanskega kluba, s katerim se bo že prihodnji torek pomeril madridski Real, z njim pa tudi najboljši strelec tekmovanja, užaljeni Ronaldo.

Ne spreglejte