Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 6. 2018,
13.38

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69

Natisni članek

FIFA SP 2018 Ocvirki z družabnih omrežij na SP 2018

Petek, 22. 6. 2018, 13.38

5 let, 10 mesecev

OCVIRKI Z DRUŽBENIH OMREŽIJ NA SP 2018 (8. DAN)

Blamaža, objokani Maradona in minuta molka na javni TV

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69
Diego Maradona | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Pri izboru osmih ocvirkov v nizu tokrat res ni bilo dileme. Po sinočnji blamaži Argentincev, ki so jih naši južni sosedje povozili s kar 3:0, je Twitter oživel. Tviteraši so kar tekmovali, kdo bo bolj domiseln pri povzdigovanju junakov in sramotenju poražencev, seveda pa so se vrstile tudi primerjave med kapetanom sinoči anemičnih gavčev Lionelom Messijem in prvim možem portugalske vrste Cristianom Ronaldom.

Osme ocvirke letošnjega svetovnega prvenstva smo razdelili v pet točk. Prvo namenjamo vratarju Argentine Willyju Caballeru, drugo kapetanu gavčev Lionelu Messiju, tretjo njihovemu selektorju Jorgeju Sampaoliju, četrto primerjavi Cristiana Ronalda in Messija ter peto "gajstnemu" Diegu Armandu Maradoni in njegovemu temperamentu.  

Wilfredo Caballero | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Začenjamo pa s pogrebom. Tega na televiziji v povezavi s športnim rezultatom še niste videli, ampak na argentinski televiziji TyC Sports so si privoščili ravno to. Športni komentatorji so se pokopu nogometa poklonili z minuto molka.

Hrvaška Argentina
Sportal Nor večer: hrvaški plaz zasul Argentino in Messija #video

Sportal Argentinci raztrgali selektorja, Messija in soigralce

1. Vratar Caballero

Precejšen del posmehovanja je bil usmerjen v čuvaja argentinske mreže Willyja Caballera, ki je po začetniški napaki klonil pred strelom Anteja Rebića, ki je ognjene popeljal v vodstvo z 1:0. 36-letni vratar Chelseaja, ki je v letošnji sezoni v angleški premier ligi zbral samo tri nastope, je bil neuspešen tudi pri mojstrskem strelu Luke Modrića in Ivana Rakitića, ki je zadel za 3:0.

2. Kapetan Messi

Verjetno danes ni junaka, ki bi si želel biti v koži Lionela Messija, za mnoge najboljšega nogometaša vseh časov. Sinoči je bil na tekmi drugega kroga skupine D v Nižnem Novgorodu le bleda senca samega sebe. Na koncu je pozabil celo teči, verjetno je še selektor prehodil več. Na spletu je že zaokrožila fotografija, na kateri se podpisuje pod odpoved sodelovanja z reprezentanco. Za zdaj je to zgolj šala.

 

3. Selektor Sampaoli

Tudi selektorja argentinske izbrane vrste Jorgeja Sampaolija ne čaka nič dobrega. Po poročanju TodoNoticias naj bi igralci po včerajšnji blamaži sklenili, da bi bilo najbolj primerno, če bi jih na tekmi proti Nigeriji vodil nekdo drug. Menda naj bi se ogreli za Jorgeja Burruchago, nekdanjega reprezentanta in trenerja številnih argentinskih klubov, ki trenutno opravlja vlogo direktorja reprezentance. Burruchaga je zadnji Argentinec, ki je zadel v finalu svetovnega prvenstva.

4. Legenda Maradona

Igro argentinske reprezentance na SP s častne tribune budno spremlja tudi nekdanji nogometni zvezdnik Diego Armando Maradona. V svojem temperamentnem slogu je pred začetkom obračuna najprej ponosno razkazoval Messijev dres, pošiljal poljubčke in poziral z navijači, po koncu tekme pa mu ni preostalo drugega, kot da zajoka. "Pride trenutek, ko si zaželiš, da bi bil Luka Modrić Argentinec. Proti nam je igral popolno. Naše vodje niso bili vodje, Messi nima te sposobnosti, najprej mora nekaj osvojiti," besede Maradone povzema hrvaška spletna stran 24sata.hr.

5. GOAT in Ronaldo (spet)

In na koncu smo spet tam, kjer smo vedno, ko govorimo o Messiju. Kdo je boljši, kdo je GOAT (Greatest Of All Time) - največji vseh časov? Messi ali Ronaldo?

Ne spreglejte