Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
22. 6. 2018,
9.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,59

1

Natisni članek

Jorge Sampaoli Lionel Messi Lionel Messi FIFA SP 2018

Petek, 22. 6. 2018, 9.00

5 let, 10 mesecev

Argentinski mediji po polomu proti Hrvaški

Argentinci raztrgali selektorja, Messija in soigralce

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,59

1

Po porazu na četrtkovi tekmi drugega kroga skupine D svetovnega nogometnega prvenstva z 0:3 proti Hrvaški, po katerem Argentincem grozi zgodnji odhod iz Rusije, so argentinski mediji raztrgali selektorja Jorgeja Sampaolija, Lionela Messija in njegove soigralce.

Lionel Messi
Sportal Po polomu Argentinci trepetajo zaradi Messija, selektor ga brani

"Katastrofa proti Hrvaški! Argentina je razočarala in je na poti s svetovnega prvenstva," so zapisali pri največjem argentinskem časopisu Clarin.

"Čudež, na katerega smo upali na svetovnem prvenstvu, se ni zgodil. Ekipa se ni čez noč spremenila, dotolkel jo je hud poraz proti Hrvaški, ki zelo boli," so dodali. S tem so seveda merili na to, da se Argentina preveč zanaša na Lionela Messija in kot ekipa ne deluje že nekaj časa, kar je bilo seveda vidno tudi v kvalifikacijah. Spomnimo, Argentinci so si nastop v Rusiji zagotovili šele po zmagi v zadnjem krogu.

Na udaru kritikov se je pričakovano med prvimi znašel selektor Jorge Sampaoli. | Foto: Getty Images Na udaru kritikov se je pričakovano med prvimi znašel selektor Jorge Sampaoli. Foto: Getty Images

Nič ni moglo spremeniti mračne noči

"Hrvaška je ponižala Argentino in ji otežila prihodnost na tem prvenstvu," pišejo pri La Nacionu.

"To je bila grozna noč za selektorja Sampaolija. Selektor je povsem izgubil nadzor nad tekmo in ob igrišču poskakoval kot klovn. V obupu je poskusil tudi s Paulom Dybalo, ki je dočakal debi na svetovnih prvenstvih, a čudeža ni dočakal. Nič ni moglo spremeniti mračne noči za argentinski nogomet. Zelo mračne," so še zapisali v časopisu z dolgoletno tradicijo, ki izhaja od daljnega leta 1870.

Lionel Messi je bil neprepoznaven. Videti je bil depresivno, počasno in brezvoljno. | Foto: Getty Images Lionel Messi je bil neprepoznaven. Videti je bil depresivno, počasno in brezvoljno. Foto: Getty Images

Depresivno, počasno in brezvoljno

"Messi je bil videti depresivno, počasno in brezvoljno," je komentator TV Publice Diego Latorre s prstom pokazal na kapetana in najboljšega strelca, ki se je med tekmo komaj dotaknil žoge in bil videti zelo bledo.

Hrvaška Argentina
Sportal Nor večer: hrvaški plaz zasul Argentino in Messija #video

"Argentina je bila ponižana in je na pragu tega, da izpade s prvenstva. Sramota!" pišejo pri eni izmed najbolj obiskanih argentinskih spletnih strani Infobae.com.

"Argentina bi morala izboljšati podobo, ki jo je pokazala na tekmi proti Islandiji, selektor je opravil tudi nekaj menjav, a vse skupaj se je končalo s katastrofo," so dodali.

Neverjetna napaka, ki je odprla vrata nočne more

"Selektor je spet razočaral in Argentino spravil na rob prepada," so pri Ambitu vso krivdo zvalili na selektorja Jorgeja Sampaolija, s prstom pa pokazali tudi na vratarja Willyja Caballera, ki je z veliko napako Hrvaški odprl pot do vodstva z 1:0.

"Njegova neverjetna napaka je odprla vrata nočne more," so dodali pri še enem priznanem argentinskem časopisu.

Willy Caballero je bil tragični argentinski "junak" večera. | Foto: Getty Images Willy Caballero je bil tragični argentinski "junak" večera. Foto: Getty Images

"Velika napaka vratarja, ki je poskrbela za polom," pišejo pri Tiempu Argentini in plaz kritik tudi oni usmerjajo na 35-letnega vratarja Chelseaja, ki je v angleški premier ligi v tej sezoni zbral vsega tri nastope.

Navijači so jezo stresli tudi na štadionu

To so odzivi le nekaterih izmed bolj priznanih argentinskih medijev, ki so do svojih nogometašev in predvsem selektorja zelo kritični, na Messija in soigralce pa se je plaz kritik vsul tudi povsod drugje.

Objokani navijač Argentine na štadionu v Nižnem Novgorodu | Foto: Reuters Objokani navijač Argentine na štadionu v Nižnem Novgorodu Foto: Reuters

"Pojdite peš nazaj domov", "Messi, bolje bi bilo, če bi ostal v pokoju", "Osramotili ste Argentino" in podobni so zapisi, ki jih lahko najdemo med milijoni razočaranih argentinskih navijačev.

Ti so svojo jezo na nogometaše in selektorja stresli tudi na štadionu v Nižnem Novgorodu.

Ne spreglejte