Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 8. 2024,
18.12

Osveženo pred

1 ura, 52 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Tomasz Musial Bartosz Frankowski UEFA liga prvakov

Natisni članek

Torek, 6. 8. 2024, 18.12

1 ura, 52 minut

Bizaren škandal: pijana sodnika kradla prometne znake, Uefa se je hitro odzvala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Poljska Prometni znaki | Slika je simbolična. | Foto Guliverimage

Slika je simbolična.

Foto: Guliverimage

Na Poljskem odmeva nenavaden škandal, v katerem sta si očrnila ime nogometna sodnika Bartosz Frankowski in Tomasz Musial. Danes bi morala opravljati sodniško delo na kvalifikacijski tekmi za ligo prvakov med Dinamom Kijev in Glasgow Rangers v Lubinu, a ju je Evropska nogometna zveza (Uefa) črtala s seznama. In razlog? V noči na torek, ko sta pogledala pregloboko v kozarec, sta se odločila, da bosta kradla prometne znake. To sta tudi naredila, a jima je nato načrte prekrižala policija.

Aleksander Čeferin Uefa
Sportal Noro, delijo vstopnice, vredne skoraj pet milijonov evrov!

Iz Poljske, kjer se bosta danes na prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov udarila ukrajinski podprvak Dinamo Kijev in drugi najboljši škotski klub Glasgow Rangers, prihaja novica o nevsakdanjem incidentu. Privoščila sta si ga poljska nogometna sodnika Bartosz Frankowski in Tomasz Musial.

Danes bi morala v sobi VAR opravljati sodniško delo na omenjeni nogometni tekmi, a sta si s škandalom, saj sta vinjena kradla prometne znake, naredila nepopravljivo škodo. Po poročanju TVP Sporta ju je policija ponoči ob 1.30 zalotila z ukradenimi prometnimi znaki. Oba sta bila pijana, Musial je imel 1,8, Frankowski pa 1,7 promila alkohola v krvi. Takoj sta bila napotena v sobo za streznitev.

Evropska nogometna zveza (Uefa) ju je takoj, ko je izvedela, kakšno neumnost sta naredila, črtala s seznama. Tako bo namesto njiju opravljal sodniško delo v sobi VAR nekdo drug, poraja pa se vprašanje, ali bosta omenjena delivca pravice še kdaj dočakala možnost za sojenje na tako veliki tekmi.

Shamrock Rovers
Sportal Celjani želijo prekiniti črni niz
Ne spreglejte