Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 8. 2013,
11.08

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

AC Milan Valter Birsa Pavel Pinni Žan Benedičič Alfred Jermaniš Sandro Bloudek

Petek, 23. 8. 2013, 11.08

4 leta, 6 mesecev

"Birsa je zdaj v pravem klubu. To bo dobro za reprezentanco."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji trener Valterja Birse Pavel Pinni ter nekdanja upa Milana Uroš Palibrk in Sandro Bloudek o prestopu slovenskega reprezentanta k rdeče-črnim.

"Mislim, da je prišel v pravi klub. Ko sem ga vodil, se ne spominjam, da bi kdaj omenjal, da je navijač Milana (smeh), ali pa mi je ušlo iz spomina … Vem pa to, da njegov prestop v Milan predstavlja posebno čast za slovenski nogomet. Handanović brani v velikem klubu, zdaj je v Milano prišel še Birsa. Verjamem, da ni prišel zastonj in bo dobil priložnost. Milan igra v sezoni ogromno tekem, treba bo biti le potrpežljiv, pridno delati, takrat pa se bo tudi pojavila priložnosti. Takrat mora pokazati čim več in doseči tudi kakšen zadetek. Na zadnjih tekmah za reprezentanco ni pokazal vsega, kar zna. Po svoje razumljivo, saj ni rešil svojega statusa, ampak je bil na trnih. Ni mogle dati maksimuma. Zdaj, ko ima rešen status in je zadovoljen, bo lažje. Njegova kariera se vzpenja stopničko za stopničko, zdaj je v pravem klubu. In to bo dobro tudi za reprezentanco," je dejal Pavel Pinni, ki je z mladim Valterjem v novogoriškem napadu osvajal lovorike. Nekdanji strateg vrtnic je potrdil, da se je novica o prestopu Birse k Milanu na Primorskem hitro razširila. Želi mu veliko sreče.

"To je dobra stvar zanj in za slovenski nogomet. V Milanu bo stanje drugačno, kot ga je bil vajen do zdaj. Od tega kluba se ne pričakuje, da bo ostal v ligi ali se potikal po sredini lestvice. Meri na naslov, zato bo treba narediti preklop v glavi. Spopadal se bo z izzivi, s kakršnimi se do zdaj v karieri še ni," pa o prestopu Birse meni Uroš Palibrk, dobri znanec Milana – njegov član je bil od leta 2011 do letos –, ki pa ni dobil priložnosti za člansko ekipo. Prepričan je, da Primorec ne bo imel težav s prilagajanjem: "Pritisk je vseskozi velik, ampak znotraj kluba imajo te stvari urejene tako, da ga igralci ne začutijo toliko kot v nekaterih drugih klubih, na primer v Angliji ali kakšni drugi državi, kjer mediji še bolj pritiskajo. Menim, da bi se lahko Valter dobro vključil. Tam vsakega sprejmejo dobro, s tem ne bo imel težav, vsi mu bodo pomagali. Na igrišču bo moral pokazati svoje in bo vse v redu."

Pred leti se je kalil pri Milanu, se dvakrat znašel na prvenstvenih tekmah članske izbrane vrste, to pa je bil tudi njegov najvišji domet. "Končno imamo nekoga, ki bo lahko v prvi ekipi Milana nekaj pokazal. Do zdaj smo bili Slovenci pri Milanu dejavni le v mlajših selekcijah," se je smejalo Sandru Bloudku, ki Valterju od srca privošči prestop takšne vrste. "To je krasno, da imamo predstavnika v tako velikem klubu. Glede pritiska sem mnenja, da mu bo zdaj še lažje, saj je prišel v boljšo ekipo in se bo lažje vklopil v ekipo ter ji pomagal v boju za prvaka. Če so ga vzeli, zagotovo računajo na njega. Je dokazan igralec, slovenski reprezentant, dokazal se je že v velikih klubih," je o prestopu Birse, ki ga milanski klub še ni uradno potrdil, povedal zvezni igralec Aluminija.

Ne spreglejte