Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 11. 2022,
0.30

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,96

1

Natisni članek

poškodba Katar 2022 SP 2022 v nogometu Karim Benzema

Nedelja, 20. 11. 2022, 0.30

1 leto, 4 mesece

Karim Benzema

Krut udarec za Francoze, Benzema zapušča SP v Katarju!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,96

1

Karim Benzema | Karim Benzema je predčasno končal sobotni trening, francoski navijači so bili upravičeno v skrbeh. | Foto Reuters

Karim Benzema je predčasno končal sobotni trening, francoski navijači so bili upravičeno v skrbeh.

Foto: Reuters

Francoska nogometna reprezentanca je tik pred začetkom svetovnega prvenstva v Katarju doživela hud udarec. Na treningu se je poškodoval Karim Benzema, zdravniki pa so mu predpisali vsaj tri tedne mirovanja, zato je bil prisiljen selektor Didier Deschamps letošnjega prejemnika zlate žoge s težkim srcem prekrižati na seznamu udeležencev SP 2022. Zamenjave za Benzemaja Deschamps ne bo iskal.

Haaland Pivo
Sportal Ne le pivo, v Katarju bodo manjkali tudi številni zvezdniki!

Ne le Erling Braut Haaland, v tem trenutku najdražji nogometaš na svetu, ali pa afriška asa Sadio Mane in Mohamed Salah, ki sta še v prejšnji sezoni sodelovala skupaj pri Liverpoolu. Na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju bo manjkal še en veliki zvezdnik med napadalci. V prejšnji sezoni ni bilo boljšega, Karim Benzema je madridski Real s številnimi zadetki popeljal do španskega in evropskega naslova, letos pa je želel stopiti na vrh tudi s francosko reprezentanco.

Pred štirimi leti zaradi afer ni bil vpoklican v izbrano vrsto svetovnih prvakov, tokrat pa je selektor Didier Deschamps verjel, da bi lahko pomagal soigralcem do velikega uspeha v Katarju. Načrti, kako bo pri tem sodeloval izkušeni Francoz alžirskih korenin, pa so se le dan pred začetkom tekmovanja povsem izjalovili.

Zdravje mu je obrnilo hrbet v najbolj neprimernem trenutku

Pred kratkim je prispel v Doho, zdaj pa bo moral zapustiti SP 2022. | Foto: Reuters Pred kratkim je prispel v Doho, zdaj pa bo moral zapustiti SP 2022. Foto: Reuters Napadalec Reala je na sobotnem treningu v Katarju začutil ostro bolečino v stegenski mišici. Treninga je bilo zanj nemudoma konec, po dodatnih zdravstvenih preiskavah pa je Francoska nogometna zveza (FFF) potrdila, da se je 34-letnemu zvezdniku pripetil najslabši mogoč scenarij.

Stegenska mišica je Benzemaju v zadnjem obdobju povzročala ogromne težave, zato vse do sobote ni opravljal treningov s polno obremenitvijo. Na zadnjih šestih tekmah Reala, ki je brez njegove pomoči v španskem prvenstvu zdrsnil na drugo mesto, je na igrišču prebil le 30 minut. V Katarju mu je zdravje obrnilo hrbet v najbolj neprimernem trenutku, tako da bo letošnji mundial minil brez aktualnega prejemnika zlate žoge.

''V življenju se nisem nikoli predal. A moram misliti na ekipo. Moje mesto lahko zasede nekdo, ki bo lahko pomagal ekipi do uspešnega svetovnega prvenstva. Hvala vsem za sporočila podpore,'' je dejal Benzema.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema)

 

"Zelo sem žalosten zaradi Karima. Svetovno prvenstvo je bil njegov poglavitni cilj. Čeprav je francoska reprezentanca prejela nov udarec, v popolnosti zaupam svojim varovancem," ostaja Deschamps prepričan, da bi lahko Francija posegla po najvišjih mestih tudi brez poškodovanega zvezdnika Reala. Selektor je še povedal, da zamenjave za Benzemaja ne bo iskal.

Letos je prejel kar nekaj zelo zvenečih priznanj, največji cilj sezone, SP 2022 v Katarju, pa bo moral izpustiti.  | Foto: Reuters Letos je prejel kar nekaj zelo zvenečih priznanj, največji cilj sezone, SP 2022 v Katarju, pa bo moral izpustiti. Foto: Reuters

Galski petelini bodo prvo tekmo na SP 2022 odigrali v torek v skupini D proti Avstraliji, selektor Deschamps pa lahko morebitno zamenjavo za poškodovanega Benzemaja vpokliče do ponedeljka.

Francija je zaradi zdravstvenih razlogov ostala prikrajšana za nastop na SP 2022 kar šestih pomembnih igralcev (Paul Pogba, N'Golo Kante, Presnel Kimpempe, Christopher Nkunku, Mike Maignan in kot zadnji Karim Benzema).

Kdo bo v Katarju postal svetovni prvak v nogometu?

  • Argentina
    25,66 %
    1975 glasov
  • Brazilija
    14,94 %
    1150 glasov
  • Francija
    8,25 %
    635 glasov
  • Hrvaška
    8,56 %
    659 glasov
  • Nemčija
    17,65 %
    1358 glasov
  • Španija
    2,34 %
    180 glasov
  • Kdo drug ...
    22,60 %
    1739 glasov
Oddanih 7696 glasov

Preberite še:

Katar 2022
Sportal Kdo se v Katarju poteguje za naslov prvaka?
Sportal Napetost v brazilski reprezentanci? Richarlison zgrabil Freda.
Lionel Messi
Sportal Messi treniral ločeno od ekipe, Argentinci mirijo navijače
Sportal Navijaški šov v Katarju, vsi bi se radi fotografirali s Hrvati
Sportal Angleški branilec z veselo novico: Napihljivi samorogi so nazaj!
Ne spreglejte