Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
28. 4. 2015,
14.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Benjamin Verbič NK Celje

Torek, 28. 4. 2015, 14.54

8 let

Benjamin Verbič komaj čaka, da nastopi v ogromnem levjem brlogu (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za Benjaminom Verbičem je odlično obdobje. Najprej je debitiral za člansko izbrano vrsto, zdaj pa še podpisal dolgoročno pogodbo z danskim velikanom.

"Zelo sem počaščen, da sem podpisal pogodbo s tako velikim klubom, največjim na Danskem. Športni direktor mi je povedal vse o klubu, same lepe stvari. Klub ima tudi izjemen štadion in komaj čakam, da zaigram na njem. Mogoče bo kdaj tudi poln," so bile prve besede nasmejanega Verbiča v intervjuju za uradno spletno stran danskih levov. Mogočen Telia Parken sprejme več kot 38 tisoč gledalcev, na tekme pa jih v povprečju hodi od 10 do 15 tisoč, kar je, če številko primerjamo s Slovenijo, ogromno.

Mladi in obetavni nogometaš, ki je pred časom debitiral tudi za člansko slovensko izbrano vrsto, je priznal, da ni veliko vedel o desetkratnem danskem prvaku, zato si je pomagal tudi z Googlom. "Nemalokrat sem poguglal stvari, ki se dogajajo okoli kluba. Vem, da je trenutno drugi na lestvici, a ekipo gradimo za prihodnjo sezono. Vsi si želimo, da bi Köbenhavn vrnili na prvo mesto in se uvrstili v ligo prvakov," je dodal odlični Verbič, ki si ga je nadvse želel tudi slovenski prvak Maribor, a je očitno športni direktor Maribora Zlatko Zahović ponujal premalo. Danci naj bi za 21-letnega Slovenca odšteli kar 1,2 milijona evrov.

Mladi Celjan, ki ga po njegovih besedah najbolj odlikuje dobro preigravanje in lahko igra tako na levem kot desnem krilu, meni, da se je odločil pravilno, ko je podpisal pogodbo z Danci. "Ta prestop je v moj karieri velik korak naprej. To je klub, kjer bom napredoval in ki bo odlična odskočna deska, da morda nekega dne okrepim še kakšen večji klub," je v zanimivem intervjuju, ki ga je opravil v angleščini, dodal slovenski nogometaš.

Benjamin si je s podpisom že zagotovil lepo prihodnost, zdaj pa se bo lahko povsem osredotočil na preostanek tekem v celjskem moštvu. Celjane namreč čez tri tedne čaka veliki finale slovenskega pokala. Štajerci se bodo skušali čim bolje odrezati tudi v prvenstvu, kjer trenutno zasedajo tretje mesto in imajo le točko manj od drugouvrščenih Domžal.

Ne spreglejte