Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 4. 2018,
21.04

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Michy Batshuayi FIFA SP 2018

Ponedeljek, 16. 4. 2018, 21.04

6 let

Poškodba Michyja Batshuayija

Belgijec končal sezono pri Borussii, zdaj bo trepetal za SP v Rusiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Michy Batshuayi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Michy Batshuayi, ki se je poškodoval na nedeljskem porurskem derbiju med Schalkejem in Borussio (2:0), je že končal sezono, so potrdili v Dortmundu. Za belgijskega napadalca, ki se je po prihodu iz Chelseaja v Nemčiji znašel odlično, nastop na svetovnem prvenstvu 2018 še ni izgubljen, so dodali ob tem.

Michy Batshuayi, ki je januarja kot posojeni nogometaš Chelseaja prišel v Borussio Dortmund in za njo na 14 tekmah v vseh tekmovanjih dosegel devet golov, si je poškodoval gleženj.

Pri Borussii, ki je trenutno četrta in se poteguje za ligo prvakov, so že potrdili, da 24-letni napadalec v tej sezoni ne bo igral.

Ali bo še sploh kdaj igral v Dortmundu, za zdaj še ni znano. V Nemčijo so ga posodili do konca sezone.

Zato pa obstaja možnost, da bo zaigral na letošnjem svetovnem prvenstvu v dresu Belgije. Do svetovnega prvenstva v Rusiji, na katerem bodo Belgijci, ki imajo tako dobro ekipo, da bodo zagotovo merili zelo visoko in spadajo med tihe favorita prvenstva, bi lahko okreval.

Belgija bo sicer nastopila v skupini G skupaj z Anglijo, Panamo in Tunizijo.

24-letnik ima v napadu Belgije konkurenco v Romeluju Lukakuju, Driesu Mertensu, Christianu Bentekeju ... | Foto: Reuters 24-letnik ima v napadu Belgije konkurenco v Romeluju Lukakuju, Driesu Mertensu, Christianu Bentekeju ... Foto: Reuters

Vprašanje pa je, ali se bo selektor Belgije Roberto Martinez, ki ima v napadu zelo veliko odličnih možnosti, tudi če Bathuayi ozdravi, odločil zanj glede na to, da zdaj nekaj tednov ne bo igral, pred tem pa v prvi polovici sezone kot član Chelseaja, ta je zanj Marseillu pred dvema letoma in pol odštel kar 39 milijonov evrov, ni igral veliko.

Prav zaradi tega se je odločil, da se preseli v Nemčijo, kjer je potem hitro potrdil, da spada med najbolj vroče napadalce v Evropi.

Bathuayi je sicer v kvalifikacijah za SP 2018 nastopil na šestih tekmah in zabil dva gola. Na 14 tekmah v izbrani vrsti je dosegel šest golov.

Ne spreglejte