Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 3. 2016,
23.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov nogomet Jan Oblak Jan Oblak

Sreda, 16. 3. 2016, 23.21

6 let, 7 mesecev

Bayern po norem preobratu izločil lanskega finalista

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Liga prvakov | Foto Getty Iamges

Foto: Getty Iamges

Bayern in Barcelona sta zadnja četrtfinalista lige prvakov. Bavarci so zaostajali že z 0:2, na koncu pa v podaljšku strli odpor Juventusa. Katalonci so še enkrat premagali Arsenal.
 

V Münchnu smo bili priča pravi nogometni poslastici, ki so jo veliko bolje začeli gostje iz Torina, ki so že po slabih pol ure igralnega časa vodili z 2:0. Za staro damo sta zadela Paul Pogba in Juan Cuadrado in povsem utišala goreče nemške navijače na Allianz Areni.

Zdelo se je že, da Pep Guardiola klavrno končuje evropsko pot na klopi Bayerna, ko je v 73. minuti žarek upanja za domače prižgal odlični Robert Lewandowski, popoln preobrat in podaljšek pa je v sodnikovem dodatku priboril Thomas Müller.

Tudi tam so po pričakovanju prevladovali Bavarci in si prek rezervistov Thiaga Alcantare in Kingsleyja Comana, posojen nogometaš s strani Juventusa, dokončno utrli pot med osem najboljši v ligi prvakov.

Na tekmi v Barceloni, kjer je bil potnik v četrtfinale znan še pred začetkom povratne tekme, so domači zvezdniki brez težav še enkrat premagali Arsenal. Za Katalonce se je med strelce vpisal vesoljski trojček MSN (Messi, Suarez, Neymar), za Londončane pa je častni zadetek dosegel novinec Mohamed Elneny. Za Egipčana, ki se je v London preselil januarja, je bil to sploh prvi zadetek v dresu Arsenala.

V četrtfinale so se uvrstili?

Barcelona in Bayern sta se pridružila Atleticu iz Madrida (Jan Oblak), Manchester Cityju, Wolfsburgu, Real Madridu, Benfici in PSG-ju.

Žreb četrtfinalnih parov bo v petek ob 13. uri v Zürichu.

Spet četrtfinale, spet enajstmetrovke in spet Jan Oblak

Jan Oblak se je z Atleticom Madridom še drugo leto zapored po enajstmetrovkah uvrstil v četrtfinale lige prvakov. Podobno kot pred letom dni, ko je prav tako na povratni tekmi osmine finala, tudi takrat v Madridu, odpravil Bayer Leverkusen, je Atletico med najboljših osem moštev v Evropi tudi tokrat napredoval po enajstmetrovkah. Pri teh so bili nogometaši obeh ekip neverjetno uspešni, vseh prvih sedem strelov so zadeli na obeh straneh, potem pa je rezervist PSV Luciano Narsingh v osmi seriji zatresel prečko in napredovanja med najboljših osem moštev v Evropi se je spet veselil Jan Oblak s soigralci.

V rednem delu igre se je slovenski vratar dvakrat izkazal. Najprej v prvem polčasu, ko je prestregel podajo s strani in prekinil akcijo, ki je močno dišala po zadetku, še bolj pa v drugem, ko je znotraj kazenskega prostora do strela prišel Jürgen Locadia, a je s skrajnimi močmi preusmeril let žoge, ki je končala v vratnici. Pri enajstmetrovkah, podobno kot Jeroen Zoet na drugi strani, ni bil najbolj uspešen.

Na drugi torkovi tekmi je Manchester City pričakovano zadržal prednost s prve tekme v Kijevu, proti Dinamu je pred domačimi navijači remiziral brez zadetkov in s skupnim izidom 3:1 napredoval.

Parižani ponovno izločili Londončane

PSG je v Londonu izločil angleškega prvaka. Parižani so zmagali že doma (2:1), nato pa na Otoku oplemenitili prednost z zadetkom Adriena Rabiota. Chelsea je kmalu odgovoril prek Diega Coste (1:1). Večino dvomov o potniku v četrtfinale je dobrih dvajset minut pred koncem razblinil Zlatan Ibrahimović z drugim pariškim zadetkom, tokrat po podaji Angela di Marie. Preobrata ni bilo in PSG se je uvrstil med najboljših osem.

Čeprav je Zenitu sredi drugega polčasa v hladnem St. Peterburgu uspelo izničiti prednost Benfice s prve tekme, pa so ga Portugalci v globoke težave potisnili z golom Nicolasa Gaitana. To je seveda pomenilo, da bi morali Rusi za napredovanje zadeti dvakrat. A niso. Nasprotno, dobili so še en gol in četrtfinala se je veselila Benfica.

Zlatan Ibrahimović je zadel za pariških 2:1. Tako je ostalo do konca tekme. | Foto: Guliverimage/Getty Images Zlatan Ibrahimović je zadel za pariških 2:1. Tako je ostalo do konca tekme. Foto: Guliverimage/Getty Images

Realovih 4:0

Real je doma kljub neprepričljivi predstavi, saj so Madridčani Romi dopustili številne nevarne strele, Italijane še enkrat premagal z 2:0 in se s skupnim izidom 4:0 na koncu zlahka uvrstil v četrtfinale. Ponovno se je v vrstah španskega velikana izkazal Cristiano Ronaldo, ki je dosegel že 40. zadetek v sezoni in že 90. v ligi prvakov. Pred najbližjim zasledovalcem Lionelom Messijem ima zdaj že osem zadetkov prednosti.

V Wolfsburgu je nemško-belgijski obračun znova pripadel Nemcem, ki so tako prišli do največjega klubskega uspeha v Evropi. Pred tem se niso še nikoli uvrstili v četrtfinale največjega klubskega tekmovanja na svetu. Obračun, ki ga je sodil najboljši slovenski delivec pravice Damir Skomina, je v 74. minuti v prid gostiteljev odločil Andre Schürrle.

Osmina finala, povratne tekme:

Torek, 8. marec:
Real Madrid : Roma 2:0 (0:0) /2:0/
Ronaldo 64., Rodriguez 68.

Wolfsburg : Gent 1:0 (0:0) /3:2/
Schürrle 74.

Sreda, 9. marec:
Zenit : Benfica 1:2 (0:0) /0:1/
Hulk 69.; Gaitan 85., Talisca 90.

Chelsea : PSG 1:2 /1:2/
Costa 27.; Rabiot 16., Ibrahimović 67.

Torek, 15. marec:
Atletico Madrid : PSV Eindhoven 8:7**(0:0, 0:0) /0:0/
Jan Oblak je za Atletico branil vso tekmo.

Manchester City : Dinamo Kijev 0:0 /3:1/

Sreda, 16. marec:
Bayern München : Juventus 4:2* (0:2, 2:0, 2:0) /2:2/
Lewandowski 73., Müller 90.+1, Thiago 108., Coman 110.; Pogba 5., Cuadrado 28.

Barcelona : Arsenal 3:1 (1:0) /2:0/
Neymar 18., Suarez 65., Messi 88.; Elneny 51.

* -po podaljšku
**-po enajstmetrovkah
// rezultati prvih tekem

Ne spreglejte