Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 8. 2014,
14.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

nemško prvenstvo nogomet Bayern München Borussia Dortmund Tim Matavž Augsburg Köln Mišo Brečko Dominic Maroh Schalke

Petek, 22. 8. 2014, 14.26

8 let

Bayern odpravil "kozličke", derbi Schalkeju, Matavž le gledal zmago Augsburga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V petek se je šesti krog začel v Mainzu, kjer pa nismo videli zadetkov. Köln je gostil Bayern, Schalke pa Borussio Dortmund. Bavarci so bili uspešni na gostovanju, kot tudi Schalke v derbiju.

Mišo Brečko in Dominic Maroh sta svoje delo opravila že v soboto. Oba sta igrala celo tekmo. ni jima uspelo ustaviti vseh naletov Bavarcev, saj je Bayern zmagal z 2:0.

Schalke, naslednji tekmec Maribora v ligi prvakov, je odlično opravil generalko pred torkovim obračunom v Gelsenkirchnu. Na svojem stadionu so nogometaši Schalkeja danes namreč dobili veliki derbi s sosedi iz Dortmunda v 6. krogu nemške bundeslige, izid je bil 2:1 (2:1). Porurski obračun, tokrat je bil na vrsti že 167., med modrimi iz Gelsenkirchna in rumeno-črnimi iz Dortmunda velja v Nemčiji za prestižno tekmo, zmaga na derbiju pa je za navijače vredna veliko več kot samo tri točke. Za modre sta zadela Joel Matip in Eric Maxim Chopo Moting, za Borussio je znižal Pierre-Emerick Aubameyang, vsi goli pa so padli do 25. minute.

Derbi porurskih tekmecev vselej zahteva tudi pozornost policije, ta je tokrat sporočila, da vsaj pred tekmo ni bilo izgredov. V Gelsenkirchen, kjer je na stadionu prostora za 61.000 navijačev, je sicer pripotovalo kakšnih 7000 pristašev kluba v rumenem in črnem.

Augsburg Tima Matavža je pred domačimi gledalci z 1:0 premagal Hertho iz Berlina. Slovenski napadalec ni dobil priložnosti za igro.

Neslaven rekord HSV-ja

Nogometna ekipa iz Hamburga je v 25. minuti postavila še neslaven rekord v neučinkovitosti, ki je v začetku sezone dolg že več kot 475 minut. Zasedba iz Hamburga je na "črnem seznamu rekordov" v bundesligi prehitela Bochum, ki v sezoni 1979/80 ni dosegel gola v uvodnih 474 minutah.

V nadaljevanju je Hamburger le zabil. V 58. minuti so zadeli prek Nicolaia Müllerja, kar pomeni, da so neslavno letvico dvignili na 508 minut. Na koncu se je izkazalo, da zadetek ni bil dovolj niti za točko, saj je tik pred koncem za zmago Eintrachta zadel rezervist Lucas Piazon in HSV pahnil na zadnje mesto prvenstvene lestvice.

Ne spreglejte